Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ – ΑΤΑΛΑΝΤΗ

Δηλώσεις μετά το πέρας της αναμέτρησης Δίας Δίου – Αταλάντη στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Δίον, παραχώρησαν ο προπονητής της ομάδας μας Τάσος Ιωαννίδης καθώς και ο συνάδελφός του, Μάκης Ζαχαρόπουλος.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων αφού έπλεξε το εγκώμιο του Δία τόσο στο κομμάτι της φιλοξενίας όσο και στο αγωνιστικό σκέλος, τόνισε πως το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του με βάση τη συνολική της εικόνα στην αναμέτρηση, αφού όπως επισήμανε άφησε ανεκμετάλλευτες όλες τις ευκαιρίες που παρουσίασε.

Από την άλλη ο προπονητής της ομάδας μας, ανέφερε πως η στρατηγική του Δία στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν να κατέβει με αμυντικούς προσανατολισμούς και να χτυπήσει τον αντίπαλο στις αντεπιθέσεις, ενώ τόνισε πως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα του, καθώς σε πολλά προηγούμενα ματς που ο Δίας είχε την υπεροχή δεν ευνοήθηκε από το συγκεκριμένο παράγοντα.

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών:


Μάκης Ζαχαρόπουλος:
Καταρχήν να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Δία για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχε και θα ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε σωρεία ευκαιριών και δε μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Μοιραία ο Δίας που διαθέτει πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, θα μας δημιουργούσε πρόβλημα σε κάποια κόντρα όπως και έγινε στη φάση του γκολ. Έχω την αίσθηση χωρίς να το λέω με βεβαιότητα πως το γκολ ήταν οφσάιντ. Μπορεί και να μην ήταν φυσικά. Η ουσία είναι ότι χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να πάρουμε πολλά και δεν πήραμε τίποτα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Δία για την προσπάθεια της, εύχομαι καλή συνεχεία. Είναι μια αξιόλογη ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα.



Τάσος Ιωαννίδης: Ευχαριστώ τον συνάδελφο για τα καλά του λόγια. Εμάς όλη η στρατηγική μας ήταν αυτό που είδατε, να παίξουμε σφιχτά πίσω και με αντεπιθέσεις να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ανάλυση είχε γίνει από βίντεο που παίζονται στο ίντερνετ κλπ, είχαμε μερικές σκέψεις και μερικά στοιχεία σχετικά με τον αντίπαλο. Πατήσαμε πάνω σε αυτά, ξέραμε τις αδυναμίες του αντιπάλου αλλά και την επικινδυνότητα που διαθέτουν κάποιοι παίκτες. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό, νομίζω ότι εφόσον κερδίσαμε το πετύχαμε. Παράλληλα όμως είχαμε και άλλες στιγμές καλές που μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο σκορ, αλλά βέβαια να πω πως στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά, η Αταλάντη είχε την υπεροχή, μας δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και για πρώτη φορά ο παράγοντας τύχη μας ευνόησε και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια ο παράγοντας τύχη μας είχε γυρίσει την πλάτη του. Αυτή η νίκη μας δίνει δύναμη, κουράγιο να συνεχίσουμε, ώστε να πετύχουμε ένα στόχο που δεν είναι παράλογος, δηλαδή την παραμονή.


Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, την ομάδα του Δία εκπροσώπησε ο Δημήτρης Παπαστεργίου ενώ από την αντίστοιχη της Αταλάντης ο αρχηγός Γεράσιμος Χαικάλης.

Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος με το γεγονός πως μια νεανική ομάδα όπως η Αταλάντη επέβαλε το ρυθμό της και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι αναγκάζοντας ουσιαστικά τους έμπειρους παίκτες του Δία προσαρμοστούν στο παιχνίδι της, ενώ δήλωσε επίσης πως σκοπός της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι να παράγει νέους ποδοσφαιριστές που θα έχουν μέσα στο γήπεδο την υποστήριξη των παλαιότερων.

Αντίθετα, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ανέφερε πως ο Δίας στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό να πάρει το αποτέλεσμα, εξήρε την ομάδα της Αταλάντης λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν η πρώτη φορά που είδε αντίπαλο να παρουσιάζει τόσες πολλές ευκαιρίες σε εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ τέλος εξήγησε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής του Δία κάτω από ειδικές συνθήκες, με στόχο να καταφέρουν την επίτευξη της παραμονής.


Οι δηλώσεις των δύο ποδοσφαιριστών:


Γεράσιμος Χαικάλης: Να ευχαριστήσω καταρχήν τη διοίκηση και την ομάδα του Δία για τη φιλοξενία. Θεωρώ ότι έγινε ένα ωραίο παιχνίδι αλλά για μένα επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου δηλαδή όταν χάνεις πολλές ευκαιρίες, τρως γκολ και μοιραία βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Από κει και πέρα η ομάδα μας έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ, που μία ομάδα όπως ο Δίας που έχει μεγάλα και έμπειρα παιδιά, η τακτική του ήταν να μας περιμένει και να μας χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτό σημαίνει πώς μια ομάδα όπως η Αταλάντη έχει περάσει μια δυναμική έτσι ώστε οι αντίπαλες ομάδες να πρέπει να προσαρμόζονται πάνω της. Γιατί όπως ξέρετε σήμερα παίζαμε εκτός έδρας και παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και ενώ βρισκόμασταν πίσω στο σκορ, παίξαμε ορθολογικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι για μένα το ποδόσφαιρο της Γ’ Εθνικής και πρέπει να βγαίνουν νεαροί παίκτες. Η κατηγορία αυτή είναι για να βγαίνουν νέοι παίκτες, εγώ είμαι μεγάλος και σκοπός των μεγάλων είναι να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να πάνε παραπάνω. Το είδα και από την πλευρά του Δία αυτό και με χαροποιεί πολύ. Εγώ στέκομαι εκεί. Όσον αφορά τον αγώνα πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα πόντο.


Δημήτρης Παπαστεργίου: Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Αταλάντης γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, δουλεμένη που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι σήμερα εμείς στηθήκαμε στο γήπεδο καθαρά και μόνο για να πάρουμε αποτέλεσμα. Στα προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα μας έπαιζε αρκετά καλά, ειδικά τις 3 τελευταίες αγωνιστικές, είχαμε ρολλάρει, είχαμε βρει ρυθμό. Στα Σέλλανα δεν πήραμε αυτό που δικαιούμασταν, με τον Πιερικό το ίδιο. Χάσαμε παιχνίδια στις λεπτομέρειες, παίζοντας όντως καλά. Σήμερα θεωρώ ότι δεν ήμασταν τόσο καλοί ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αλλά παίξαμε με την εμπειρία μας, προσπαθώντας ουσιαστικά να κερδίσουμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Η Αταλάντη έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, δε θυμάμαι σε άλλο παιχνίδι να έχουν χαθεί τόσες ευκαιρίες από αντίπαλο ειδικά εντός έδρας. Νομίζω δεν έχει ξαναγίνει. Εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ερχόμαστε πολλά παιδιά από τις δουλείες μας να παίξουμε, υπάρχουν βδομάδες που δεν κάνουμε και προπόνηση. Ο προπονητής κάνει τεράστια προσπάθεια να διαχειριστεί το υλικό όσο καλύτερα μπορεί. Εμείς θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία γιατί θεωρούμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων, υπάρχουν η Καρίτσα, ο Πιερικός και τα Σέλλανα που ξεχωρίζουν. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και θεωρώ πως θα παραμείνουμε στην κατηγορία.



Δίας Δίου 
Γραφείο Τύπου
4/11/2019