Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Θα είναι Χριστούγεννα, αλλά... (Τι θα γίνει τελικά με τους εορτασμούς των Χριστουγέννων στην Κατερίνη;)


Ένα μήνα και κάτι πριν τα Χριστούγεννα και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι θέλει να κάνει η νέα δημοτική αρχή με τους εορτασμούς των Χριστουγέννων στην πόλη μας.



Παρά το γεγονός ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα μας κοστίσουν 212.000 ευρώ :

  • 152.000 ευρώ θα βάλει ο Δήμος Κατερίνης
  • 50.000 ευρώ ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης
  • 10.000 ευρώ το Επιμελητήριο

Δεν θα έχουμε "Πάρκο Χρωμάτων", αλλά κάτι θα γίνει μέσα στο πάρκο, όχι όμως με την μορφή που συνηθίσαμε. Εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Δημαρχείου, στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη).

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν αρκετοί... κερματοδέκτες (παιχνίδια) για να ξοδεύετε τα ευρώ σας.

Θα υπάρχει μάλλον καρουζέλ, ένα τρενάκι (δεν ξέρουμε αν θα είναι δωρεάν, αν θα υπάρχει αντίτιμο και πόσο θα είναι αυτό).

Γενικά δεν γνωρίζουμε τίποτα το συγκεκριμένο, εκτός από το συνολικό κόστος και σε αυτό φέρει ευθύνη ο Δήμος που δεν ενημερώνει τους δημότες, έστω με μία συνέντευξη τύπου την οποία αναμένουμε και ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί πριν τα... Χριστούγεννα!



➤ Θα δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Ευγένιο Παπαδόπουλο που έθιξε ένα θέμα που η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ανέδειξε τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, διαβάστε εδώ:


Χριστουγεννιάτικα "πάρκα" και "χωριά" στην Κατερίνη, χωρίς Χριστό… (2017)
Χριστουγεννιάτικα "πάρκα" και "χωριά" στην Κατερίνη, χωρίς Χριστό… (2018)


Στην τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου, διαφώνησε ο κ. Κήπου, που είπε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι χριστιανικές και ότι δεν είναι κατά της χριστιανοσύνης και όλες οι εκδηλώσεις είναι χριστιανικές.


*Το πόσο χριστιανικές θα είναι θα το διαπιστώσουμε σύντομα "ιδίοις όμμασι"...


➤Τι έγινε στο σημερινό "κατεπείγον" δημοτικό συμβούλιο;



Οι κ. Χιονίδης, Παπαδόπουλος και Τσουπέης διαφώνησαν για το πόσο κατεπείγον ήταν το σημερινό Δ.Σ.

Σάββας Χιονίδης: "Δεν είναι κατεπείγον το σημερινό Δ.Σ., είναι θέμα αβλεψίας και παραλείψεων".

Ευγένιος Παπαδόπουλος: "Αιφνιδιαστήκαμε..."

Νίκος Τσουπέης: Διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό της κατεπείγουσας διαδικασίας, δήλωσε ότι υποβαθμίζεται το Δ.Σ. ζήτησε περισσότερη ενημέρωση και να πραγματοποιηθεί τακτικό Δ.Σ. την Πέμπτη και στην συνέχεια αποχώρησε από την συνεδρίαση.


➤ Τι άλλο ειπώθηκε:


Σάββας Χιονίδης: "Ακούστηκε ότι κάναμε συμβάσεις αξίας 130.000 ευρώ για αγορά καυσόξυλων. Το ποσό ήταν 13.000 ευρώ, αλλά προστέθηκε ένα μηδενικό..." Ο κ. Χιονίδης ρώτησε για τις τιμές που θα ισχύουν στα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, θεώρησε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα χρειαστεί η οικονομική συμμετοχή του κόσμου και ρώτησε για την τιμή που θα έχει το τρενάκι που θα κάνουν βόλτα μικροί και μεγάλοι. Επίσης αναρωτήθηκε αν θα ξηλωθεί η πλατεία Δημαρχείου για να τοποθετηθούν παιχνίδια και θύμισε την περίπτωση με την παιδική χαρά που ξηλώθηκε με αφορμή την 3ημερη εκδήλωση-φεστιβάλ που έγινε εκεί.

Νίκος Τσιαμπέρας: "Παθογένειες και αρρυθμίες μας καθυστέρησαν. Τα προηγούμενα χρόνια η Κατερίνη δεν είχε χριστουγεννιάτικη ταυτότητα και εκπλήξεις. Θέλουμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό.

Γιώργος Νταντάμης: "Η παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου δεν ήταν πιστοποιημένη και υπήρχε ο φόβος ατυχήματος. Ήταν ένα ναρκοπέδιο αφύλαχτο..."