Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Καζταρίδη, με εκπροσώπους των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων.

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Καζταρίδη, με εκπροσώπους των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων με θέμα:

«Τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια εκφραστές μιας κοινότητας ισότιμων μελών με αίσθηση συλλογικότητας, κοινά όνειρα και στόχους»

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των μαθητικών συμβουλίων των σχολείων της Κατερίνης.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διαρκών επαφών του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο κ. Καζταρίδης επεσήμανε τη σημαντικότητα του θεσμού των μαθητικών κοινοτήτων, ενός καθαρά παιδαγωγικού θεσμού, που συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητικές κοινότητες, τόνισε ο κ. Καζταρίδης, παρέχουν το χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο και συνιστούν κύτταρο δημοκρατικής ζωής.

Μέσω του διαλόγου και της ενεργητικής συμμετοχής τους, οι εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων έθεσαν με παρρησία υπόψη του κ. Διευθυντή τα θέματα που τους απασχολούν. Παρασχέθηκαν διευκρινίσεις σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την πλήρωση των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και με θέματα ασφάλειας των σχολείων. Με διάχυτο το πνεύμα συνεργασίας, μελετήθηκαν και γνωστοποιήθηκαν από τον κ. Διευθυντή, χρονικά προσδιορισμένες λύσεις για τα υπαρκτά προβλήματα που δικαιολογημένα έθεσαν στο τραπέζι του εφ’ όλης της ύλης διαλόγου οι εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων.


ΔιΔΕ Πιερίας