Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

«Καιρός τού ποιήσαι!»

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η Συνθήκη των Σεβρών (28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920) αποτέλεσε το αποκορύφωμα των ένοπλων απελευθερωτικών αγώνων τού Ελληνισμού στην επική εκείνη εξόρμηση τού Γένους 1912-1920.

Δημιούργησε την “Ελλάδα των 2 ηπείρων και 5 θαλασσών”. Η Μικρασιατική Καταστροφή δηλητηρίασε την μνήμη τού Έθνους και έκτοτε μπήκε στην εθνική λήθη.

Τώρα πληροφορούμεθα (άρθρο τού καθ. Αλ. Ηρακλείδη, ΠΑΡΟΝ,10/11/19) ότι το «σύνδρομο των Σεβρών» επανέρχεται ακάθεκτο στη Τουρκία. Το φάσμα των Σεβρών ο φόβος επιστροφής στις μέρες και τα γεγονότα που συρρίκνωσαν την Τουρκία στο 1/3 των σημερινών της ορίων, ο συγκεκριμένος φόβος διακατέχει όχι μόνο τους απλοϊκούς και αναλφάβητους χωρικούς, αλλά κυριαρχεί στους κύκλους των διανοουμένων, των επαγγελματιών και των πολιτικών.

Αυτό πρέπει να εκμηδενίσει τον όποιο φόβο των Ελλήνων απέναντι τού τωρινού μεγέθους της Τουρκίας.

Στη Κυβέρνηση επικρατούν οι εθνομηδενιστές και οι …δικαιωματιστές. Αυτοί, είτε εξουσιάζει η Αριστερά είτε η Δεξιά, είναι που κάνουν κουμάντο. Έσχατο δείγμα το «είπα – ξείπα» τού υπουργού Δικαιοσύνης περί επαναφοράς των ποινών για εξύβριση των θείων. Τελικά οι επαγγελματίες «δικαιωματιστές» είναι το κράτος εν κράτει!..Ντροπή σας ελληνόφωνοι (σας λέμε έτσι, αν και τα ελληνικά σας είναι χειρότερα από τα αγγλικά σας).

Το όνομά του: Σούλτχαϊς, η ιδιότητά του, πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην κατά τ’ άλλα γερμανοκρατούμενη Ελλάδα (2005-2010). Μιλάει με χλευασμό για τη χώρα που τον φιλοξένησε και με απροσμέτρητο θράσος αποφαίνεται ότι: «Οι Γερμανοί δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν» (εννοεί το αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις). Γνήσιος απόγονος τού Χίτλερ, να μην τον βασκάνουμε!..

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ελλήνων τού Πόντου και της καθ’ ημάς Ανατολής. Παλαιότερα ο γράφων, τότε με κυβερνητική ή κοινοβουλευτική ιδιότητα, είχε παρακολουθήσει τον αγώνα των Αρμενίων σε Ευρώπη και Αμερική και επέμενε προς ημετέρους ότι οι Αρμένιοι, κατ’ εξοχήν αυτοί, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Όπερ αποδεικνύεται τώρα περίτρανα. Το παράδειγμα βέβαια, όχι η μίμησή του!..

Καιρός τού ποιήσαι!

Λόγω μακροχρόνιας ανοχής και απάθειας τού επισήμου κράτους δημιουργήθηκαν στα ΑΕΙ της χώρας ποικιλώνυμα «άβατα» που ελέγχονται από επαγγελματίες της βίας, τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές».

Η κυβέρνηση διά στόματος πρωθυπουργού ομιλεί περί «μηδενικής ανοχής».

Καλό, αν το εννοεί πραγματικά. «Μηδενική ανοχή σημαίνει όχι διαχείριση αλλά ξερίζωμα. Ουσιαστικά σημαίνει κήρυξη “πολέμου” εναντίον τού χώρου των επαγγελματιών της βίας, που ασκούν τρομοκρατία χαμηλής εντάσεως. Όμως ένας τέτοιος “πόλεμος” για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να συνδυάζει αστυνομικές επιχειρήσεις, ειδικά νομοθετικά μέτρα και την αναγκαία δεδηλωμένη βούληση εκ μέρους τού πολιτικού συστήματος, η οποία να έχει εξασφαλισμένη την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη»(Σταύρος Λυγερός,12/11/19).

Σαν πολλά τα ζητάς Σταύρο, αλλά και ένα σοβαρό κλάσμα των επισημάνσεών σου να υλοποιηθεί θα υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτελέσει ελπίδα και κίνητρο για περαιτέρω δράση.

Το ΝΑΤΟ είναι κλινικά νεκρό, δήλωσε πρόσφατο ο Μακρόν. Αν προχωρούσε ένα βήμα πιο πέρα, θα έπρεπε να πει ότι «η Ε.Ε. είναι άταφη νεκρή»!

Οι ΗΠΑ εξ άλλου, όπου ομνύει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, και το νυν νεοφιλελεύθερο και το τέως «αριστερό», με την αλλοπρόσαλλη ηγεσία που έχουν αυτήν την περίοδο, πολύ περισσότερο αν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κάνουν το λάθος να την επανεκλέξουν, δεν πρέπει να εμπνέει ίχνος εμπιστοσύνης για μια στήριξη των εθνικών μας θεμάτων. Με τον Τραμπ έχει καταρρεύσει κάθε αξιοπιστία. Ο Πρόεδρος πουλάει τρέλλα, και έχει ακυρώσει όλους τους μηχανισμούς λήψης και ελέγχου αποφάσεων.

Είναι η ώρα αυτό που χρόνια φωνάζουμε κάποιοι, αν και «γεγονυϊα τη φωνή», εν τούτοις μηδέποτε ακουόμενοι, να ανασκουμπωθούμε επιτέλους. Μιλούμε γι’ αυτό που ονομάζεται «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική». Η Κίνα εκτοπίζει τις ΗΠΑ από τα εκ παραδόσεως μετερίζια τους. Ο Πούτιν είναι προς το παρόν ο κερδισμένος της παρτίδας. Εμείς είμαστε μετεωριζόμενοι. Έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο, ανεξέλεγκτο αγαρηνό. Δεν πρόκειται αυτός να συμμορφωθεί με παραπομπές στο διεθνές Δίκαιο και συναφή ηχηρά παρόμοια, πρώτον. Δεύτερον, δεν πρόκειται άλλοι τρίτοι να πολεμήσουν για μας. Την τουρκική επιθετικότητα θα την αντιμετωπίσουμε μόνον εμείς. Μη νομίσετε άλλοι. Είμαστε δυνατοί. Την παντοδύναμη τότε Οθωμανική αυτοκρατορία την διαλύσαμε το 1821, εμείς. Τότε πριν 200 χρόνια είχαμε Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Μπουμπουλίνα, Καποδίστρια και πίστη στο Θεό και την Πατρίδα.

Με ψήφισμα, που ωστόσο σερνόταν ανεκτέλεστο εδώ και 20 χρόνια, λόγω των συνήθων πολιτικών σκοπιμοτήτων (για να μην χολωθεί ο αγαρηνός της Άγκυρας), επιτέλους δόθηκε το πράσινο φως του βαθέος αμερικανικού κράτους για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Με συντριπτική διακομματική πλειοψηφία (405 υπέρ και μόνον 11 κατά) η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναγνώρισε σε πρώτη φάση το κακούργημα των τούρκων. Είναι θετικό εξ άλλου ότι οι Αμερικανοί επέλεξαν για την καταδίκη της Τουρκίας την 29ηΟκτωβρίου, ημέρα της εθνικής της εορτής!

Ώρα να αντεπιτεθούμε οι Έλληνες και στο αμερικανικό κογκρέσο και σε όλα τα διεθνή Fora.

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης