Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Εκδρομή πραγματοποίησε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Στις 10/11/2019 το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας πραγματοποίησε, με επιτυχία μονοήμερη εκδρομή στην Έδεσσα και στα Λουτρά Πόζαρ.


Η πρώτη στάση έγινε στην Έδεσσα, όπου οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να απόλαυσαν τις μοναδικές ομορφιές της πόλης, τους καταρράκτες, τα μουσεία κλπ.

Μετά την Έδεσσα οι εκδρομείς επισκέφτηκαν τα Λουτρά Πόζαρ, όπου απολαύσανε τις ιαματικές πήγες που βρίσκονται σε ένα μοναδικό ορεινό όγκο. Η ομορφιά της φύσης καθήλωνε στην κυριολεξία τους επισκέπτες.. Το μεσημέρι παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού προς την Κατερίνη οι συνταξιούχοι έκαναν μια τελευταία στάση για μεσημεριανό γεύμα σε μια όμορφη ταβέρνα, όπου με χορό και τραγούδι έκλεισαν αυτήν την τόσο ξεχωριστή εκδρομή.

Η Διοίκηση του Σωματείου ενημέρωσε τους συνταξιούχους για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό νόμο της Ν.Δ.

Πρόκειται για έναν νόμο ο οποίος είναι η συνέχεια της πολιτικής που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή των συνταξιούχων και των εργαζομένων, με τις μειώσεις των συντάξεων, των μισθών και την υποβάθμιση των παροχών υγείας.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα (συντάξεις, υγειά κλπ), με αποτέλεσμα να βάλει ο λαός ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φέρνει νέα δεινά στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους, αλλά και σε όλες τις επόμενες γενιές.

Για το λόγο αυτό, ανταποκρινόμενη στην απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ), η Διοίκηση του Σωματείου κάλεσε τους συνταξιούχους να κλείσουν τα αυτιά τους στην μαζική μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των εταίρων της, και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθέριας στις 11 π.μ.

Τέλος, δίνοντας συνέχεια στην πολιτιστική δράση του Σωματείου, οι συνταξιούχοι διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση η οποία θα είναι αφιερωμένη στα εγγόνια και σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στην εκδήλωση τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παράσταση ‘‘Ο Καραγκιόζης στο σχολείο’’, καθώς επίσης και διάφορα ψυχαγωγικά παιχνίδια που θα επιμεληθεί παιδοψυχαγωγός.


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Ευαγγελόπουλος Ιωάννης Κλιγκόπουλος Αστέριος