Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Θέλει να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει...


Συνεχίζει η ΝΔ με τα πεπραγμένα της να δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό προεκλογικά με την στάση της στο θέμα της "Συμφωνίας των Πρεσπών".

Από το ψηφίστε μας για να καταργήσουμε την Συμφωνία, στο να την αλλάξουμε και τελικά στο να την ελέγξουμε, η ΝΔ και κυρίως πρωτοκλασάτα στελέχη της αποδεικνύει ότι όλα ήταν απλά ένα προεκλογικό παιχνίδι για την "αρπαγή" των ψήφων του ελληνικού λαού και κυρίως όσων αντιδρούσαν στην περιβόητη "Συμφωνία των Πρεσπών".

Όσο για την πολιτική της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, εκεί τα πράγματα είναι τραγικά...


➤ Έτσι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται εμφανίστηκε "θετικός" στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων στα Βαλκάνια και "ανυπομονεί" πότε θα δεχτεί η Ε.Ε. στους κόλπους της την Αλβανία και τα Σκόπια!



Αναλυτικά:


Συνάντηση με τη Γαλλίδα Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Amélie de Montchalin είχε σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε στις Βρυξέλλες.


Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, ο κ. Βαρβιτσιώτης γνωστοποίησε τη θετική στάση της ελληνικής πλευράς ως προς το γαλλικό αίτημα για την ίδρυση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την κα Amélie de Montchalin ότι η Ελλάδα, δεδομένης της στρατηγικής εταιρικής της σχέσης με τη Γαλλία και του άριστου επίπεδου των διμερών σχέσεων, προτίθεται να υποστηρίξει αυτή τη γαλλική πρωτοβουλία, ενόψει και της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την περίοδο Μάιο-Νοέμβριο 2020.


Επιπλέον, στην κατ' ιδίαν τους συνάντηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης εστίασε στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, επαναλαμβάνοντας ότι «τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από όση μπορούν να καταναλώσουν». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία που θα προωθεί την πιο αντικειμενική διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία θα συμβάλει στην απάλειψη "μύθων" ή βολικών διαστρεβλώσεων στα σχολικά βιβλία που δεν ευνοούν σήμερα την καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας και τη μετάδοση της ιστορικής γνώσης στις επόμενες γενιές.


Σημειώνεται ότι η Γαλλίδα υφυπουργός με επιστολή της προς τον Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ είχε ζητήσει τη στήριξη της χώρας μας στην πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Ευρώπη, την οποία πρότεινε η Γαλλία, στο πλαίσιο της Προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό τη συλλογή δεδομένων των συμμετεχόντων κρατών και την κατάρτιση ενός οδηγού με βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της διδασκαλίας της Ιστορίας.

--------------

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά το τέλος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε (Βρυξέλλες, 19.11.2019)

"Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πήραμε την απόφαση να στείλουμε ένα μήνυμα, ένα μήνυμα ότι τα δυτικά Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης και παρά την καθυστέρηση που σημειώθηκε με την απόφαση να μην ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να μη ληφθεί η απόφαση που έπρεπε στο συμβούλιο του Οκτωβρίου, να στείλουμε ένα μήνυμα και προς τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων πως τους θέλουμε στη δική μας ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και προς την Κομισιόν ότι υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή την διεύρυνση και αυτό είναι υιοθετώντας μια καινούργια διαδικασία διεύρυνσης.


Οι απόψεις που κατέθεσε η Γαλλία είναι απόψεις που σηματοδοτούν μια καινούργια πορεία προς μια κατεύθυνση. Περιμένουμε από την Κομισιόν να ακούσει όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά και όλες τις άλλες χώρες, και να έρθει πολύ σύντομα με ένα καινούργιο πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε επιτέλους να εκκινήσουμε αυτή τη διαδικασία της διεύρυνσης της ΕΕ προς τα δυτικά Βαλκάνια".