Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΑΤΡΟ: «ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου»

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ: «ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου» του Θανάση Μπίντα από τη Θεατρική Σκηνή Σερρών «ΑΚΟΥΕΟΡΑ», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου & ώρα 20:00
Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη


Η εμβληματική προσωπικότητα και πανίσχυρη για την εποχή γυναίκα, η «ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου» ξετυλίγει τα μυστικά της και αποκαλύπτει την «αλήθεια» της, στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη.

Ο λόγος για το ιστορικό δράμα του συντοπίτη μας Θανάση Μπίντα και τη θεατρική παραγωγή με θέμα τη ζωή της, από τη Θεατρική Σκηνή Σερρών «ΑΚΟΥΕΟΡΑ», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Το θεατρικό έργο, σε σκηνοθεσία Νίκου Βεργίδη, διηγείται τη γεμάτη δολοπλοκίες ιστορία της Ολυμπιάδας, την ακατάπαυστη μάχη για επικράτηση στην ανδροκρατούμενη διοίκηση και κοινωνία της Μακεδονίας του 4ου αιώνα π.Χ.

Η «ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου», αφηγείται μέσα από το έργο, την παθολογική αγάπη της στον μεγάλο Στρατηλάτη, και εξιστορεί τη δική της «εκστρατεία» με μοναδικό σκοπό, ο γιος της να παραμείνει ο «Μέγας Αυτοκράτορας» του γνωστού και άγνωστου -για την εποχή- Κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η παράσταση, η οποία ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι της, τον Ιούλιο 2017, στο 19ο Φεστιβάλ της Αμφίπολης. τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ είχε ενταχθεί στο «Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού 2017» του Οργανισμού Παγκόσμιου Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών (World Tourism Organization (UNWTO).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε Σ (Αναλυτικά):


Θεατρική Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ
Μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΛΙΟΣ (Από το συμφωνικό έργο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄)
Κοστούμια: ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΔΑΚΑ
Βοηθός σκηνοθέτη – Διαδικτυακή επικοινωνία: ΧΡΥΣΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
Τεχνική Επιμέλεια: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΕΡΜΕΤΖΗΣ
Ψηφιακό υλικό – projector: ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΚΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΕΡΜΕΤΖΗΣ


Δ Ι Α Ν Ο Μ Η

ΦΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ), ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗΣ (ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ), ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΟΥΣΑΣ (Αρίστανδρος), ΔΩΡΑ ΙΣΠΙΚΟΥΔΗ (Στρατονίκη), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΚΟΣ (Αντίπατρος), ΤΑΣΟΣ ΤΑΛΙΑΝΙΔΗΣ (Κάσσανδρος), ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (Πολυπέρχων), ΜΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ (Αλκέτας), ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ (Άτταλος), ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ (Θεσσαλονίκη).