Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Από την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου συμμετέχει ενεργά, μαζί και με άλλους δήμους της χώρας, στο πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ EAST –WEST GREECE».

Με σύνθημα «Τίποτα δεν είναι για πέταμα» και σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και κυκλικής οικονομίας αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν μπορούν να οδηγούνται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων. Έτσι σε επιλεγμένα σημεία τοποθετήθηκαν από την ανάδοχο εταιρεία ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης όπου οι δημότες μπορούν να εναποθέτουν τα συγκεκριμένα υλικά ανακύκλωσης.

Η συλλογή των υλικών των κάδων θα γίνεται τακτικά από το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και θα μεταφέρονται στις αποθήκες για μετέπειτα διαχείριση (διαλογή). Τα άριστα ποιοτικά ρούχα και παπούτσια θα απολυμαίνονται και θα διατίθενται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ τα άχρηστα ρούχα θα οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Σκοπός του Δήμου είναι να ενισχυθούν και πληθύνουν οι πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την ευθύνη μας για μια ποιοτική ζωή και ένα πιο πράσινο περιβάλλον. Στη προσπάθεια αυτή ζητάμε τη συνδρομή όλων των δημοτών.

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στις ΔΕ Λιτοχώρου και ΔΕ Ανατολικού Ολύμπου ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει τοποθέτηση και στη ΔΕ Δίου. Συγκεκριμένα τα σημεία είναι:

Στη ΔΕ Λιτοχώρου:

1. Πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το χώρο της παλιάς λαϊκής.
2. Στο δημοτικό parking απέναντι από το super-market ΜΑΣΟΥΤΗΣ
3. Στην πλατεία Χοροστασίου
4. Στην τοποθεσία «Προπέλα»
5. Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λιτοχώρου

Στη ΔΕ Ανατολικού Ολύμπου:

Πλαταμώνας:

1. Στο Κοινοτικό κατάστημα
2. Στην πλατεία της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Λεπτοκαρυά:

1. Στο Δημοτικό κατάστημα
2. Στο 1ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς (οδός Θεσσαλονίκης)
3. Στον Παιδικό Σταθμό (οδός Ι. Μεταξά)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ: 2352350168 (κ. Κώστας Στρογγύλης) και στο 2352350160 (κ. Στέλιος Κουρίτας)