Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δίας Δίου - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0-1

ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ, 0-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ.

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι όπου το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Δίας Δίου ηττήθηκε με 0-1 από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου εντός έδρας στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας.

Στο πρώτο ημίχρονο τόσο η ομάδα μας όσο και ο Εθνικός είχαν από δύο σημαντικές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ στη συνάντηση με τους φιλοξενούμενους να υπερισχύουν στο πρώτο τέταρτο και τον Δία να αναλαμβάνει τα ηνία στα υπόλοιπα 30 λεπτά χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Γιώργο Παναγιωτίδη στο 35’ και τον Παπαστεργίου στο 41’.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναγιώτη Παρασίδη μπήκαν εξίσου δυνατά σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία με τον Μανίκα στο 52’ ωστόσο ο Εθνικός με ένα γκολ του Κυπαρίσση κόντρα στη ροή του ματς στο 60’ πήρε το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι το φινάλε παρότι αγωνίστηκε για 25 περίπου λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χατζηδίμπα.

Πλέον η ομάδα μας στρέφει την προσοχή της στην καθοριστική αναμέτρηση του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή (26/1 – 15:00) κόντρα στον Πιερικό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης για την 17η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Στο 8ο λεπτο του παιχνιδιού η φιλοξενούμενη ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ έπειτα από αντεπίθεση με τον Σ.Γιαζιτζόγλου να πλασάρει από θέση βολής και τη μπάλα να κοντράρει ελάχιστα καταλήγοντας κόρνερ.

Στο 15’ ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας του Δία Χρήστος Μπαμπαίτης σταμάτησε εντυπωσιακά με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Κυπαρίσση.

Στο 24’ η κεφαλιά του Νίκου κατέληξε στην αγκαλιά του Σακελλαρίδη, ενώ στο 30’ έπειτα από κόρνερ του Νάκα, ο Λίολιος απείλησε επίσης με κεφαλιά με τη μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Στο 35’ η ομάδα μας έφτασε κοντά στο 1-0, όταν ο Δερμίσης έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά με τον Γιώργο Παναγιωτίδη να πλασάρει με το δεξί στην κίνηση αστοχώντας για λίγα εκατοστά.

Στο 41’ το σουτ του Παπαστεργίου από ευνοϊκή θέση εξουδετερώθηκε λίγο πριν την τελική γραμμή από τον Κυπαρίσση.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δίας μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο 52’ σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς. Ο Νάκας πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Μανίκα με τον πολύπειρο επιθετικό να πλασάρει με το αριστερό από κοντά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και ύστερα από ωραία ανάπτυξη των παικτών του Δία, ο Νάκας που ήταν ο τελικός αποδέκτης της προσπάθειας σούταρε με το δεξί χωρίς να βρει στόχο.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Εθνικός θα βρει το γκολ που έμελε να κρίνει και τη συνάντηση, με τον Κυπαρίσση να δέχεται τη ασίστ του Π.Γιαζιτζόγλου και να νικάει με αριστερό πλασέ τον Μπαμπαίτη για το 0-1.

Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές καθώς ο Χατζηδίμπας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Νίκολιτς έπειτα από σπρώξιμο στον Καλουσίδη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Νίκολιτς με α’ βοηθό την κα. Δ.Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Κυριακού.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Μπαμπαίτης, Ευαγγελόπουλος (65’ Μαυρίδης), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Παπαστεργίου (46’ Καλουσίδης), Παγωνίδης, Γ.Παναγιωτίδης (46’ Λαζαρίδης), Νάκας (58’ Καραθάνος), Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (Ηλίας Μπαζάκος): Σακελλαρίδης, Τσιτλακίδης, Φ.Κόλα, Καρτσαμπάς, Παππάς, Λ.Κόλα, Κυπαρίσσης (75’ Σαββίδης), Π.Γιαζιτζόγλου (90’ Σταλίκας), Κατσιαμήτας (37’ Μητράκας), Χατζηδίμπας, Σ.Γιαζιτζόγλου (58’ Νταμπαλάκης).



Γραφείο Τύπου Δία Δίου