Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αντιδρούν οι συνταξιούχοι για την κατάργηση των βιβλιαρίων καταθέσεων στις τράπεζες.

Επιστολή της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΑΕ Ν. Πιερίας για το θέμα κατάργησης των βιβλιαρίων καταθέσεων στις τράπεζες.


Προς την Π.Ο.Σ.Ε 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων Λεωχάρους 8 Αθήνα
Κοιν . Βουλευτές Νομού Πιερίας


Κυρία Πρόεδρε

Πληροφορούμαστε ότι οι Διοικήσεις των Τραπεζών, ενόψει του ψηφιακού συστήματος αποφάσισαν να καταργήσουν τα βιβλιάρια καταθέσεων.

Δεν είμαστε αντίθετοι να λειτουργήσει το σύστημα της Ψηφιακής συναλλαγής, είναι βήματα εκσυγχρονισμού και προόδου.

Όμως εμείς οι Συνταξιούχοι που έχουμε μόνο μια Σύνταξη και δεν έχουμε κινήσεις εμπορικές και άλλου είδους συναλλαγές, εμείς που λόγω ηλικίας είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής συναλλαγής, ιδιαίτερα στην επαρχία θα έχουμε πολλά προβλήματα.

Το σκέφτηκαν οι αρμόδιοι ότι δεν θα μπορούμε να βρούμε άκρη στους λογαριασμούς δεν δυνάμεθα να ελέγχουμε τις κινήσεις ηλεκτρονικά, αν μπήκε σωστά η σύνταξη κλπ.

Αν γίνει κάποιο λάθος, όπως κάποτε συμβαίνει, στην Ελλάδα ζούμε, είτε από αγορές με την Πιστωτική κάρτα, είτε από κακόβουλες κινήσεις, πως θα το ελέγχουμε;

Υπ’ όψιν ότι στις Πιστωτικές κάρτες μέχρι του ποσού των 25,00€ δεν απαιτείτε το pin.

Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι, να εξαιρέσουν κάποιες ηλικίες από το σύστημα, όπως έγινε και στις Πιστωτικές κάρτες και οι Συνταξιούχοι να έχουμε το βιβλιάριο, να ελέγχουμε αν μπήκε κανονικά η σύνταξη στο λογαριασμό, αν οι κινήσεις πληρωμής μέσω Πιστωτικής Κάρτας καταχωρήθηκαν σωστά, αν υπάρχει το ανάλογο διαθέσιμο ποσό και δεν έγινε κάποιο λάθος στο λογαριασμό.

Νομίζουμε ότι αν οι Ομοσπονδίες έλθουν σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Τεχνολογίας, να πιεστούν οι Τράπεζες, (άλλωστε δεν έχει κόστος το Βιβλιάριο) το θέμα θα λυθεί.

Μετά τιμής 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας 
Βελλής Ιωάννης Λολοσίδου Σοφία