Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Μια ατυχία δεν πτοεί την ομάδα που έχει υποδομή και μέλλον

Πολλές οι ατυχίες στον 2ο εντός έδρας αγώνα των Πιερίδων Μουσών...

που έδωσαν στον σκληρό αγωνιστικού χώρο (πλαστικός χλοοτάπητας) του γηπέδου της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Αντίπαλη ομάδα οι Νηρηίδες Φθίας, που μπήκαν στο γήπεδο και έπαιξαν από τα πρώτα λεπτά πολύ σκληρά. Αντίθετα οι Πιερίδες Μούσες αν και είχαν επιθετικό προσανατολισμό σύμφωνα με τις οδηγίες της προπονήτριας κ. Λίας Ζιώγα, δεν βρήκαν ρυθμό, δεν είχαν αυτοπεποίθηση.

Από τη μια ο εξοντωτικά σκληρός αγωνιστικός χώρος, από την άλλη το υπέρμετρα σκληρό μέχρι αντιαθλητικό παιχνίδι των Νηρηίδων, οι επώδυνες πτώσεις και οι τραυματισμοί αποσυντόνισαν την ομάδα και δεν άργησαν να έλθουν οι αρνητικές επιπτώσεις . Έτσι στο 21’ γίνεται το 0-1 και λίγα λεπτά αργότερα έρχεται το 0-2 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.

Στο β’ ημίχρονο η ομάδα των Πιερίδων Μουσών μπαίνει στο γήπεδο μεταμορφωμένη. Αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, φτάνει πολλές φορές στην εστία της αντίπαλης ομάδας. Στο 58’ κερδίζει πέναλτι το οποίο όμως χάθηκε αφού η μπάλα αποκρούστηκε από την τερματοφύλακα.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν επηρέασε την ομάδα που συνέχισε να παλεύει, να ανταπεξέρχεται στο σκληρό παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κερδίσει ένα ακόμη πέναλτι στο 63’ το οποίο εκτέλεσε εύστοχα αυτή τη φορά η Χριστίνα Μαυρομάτη κάνοντας το 1-2.

Το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για τις Πιερίδες Μούσες που «πολιόρκησαν» την αντίπαλη εστία, αλλά δεν στάθηκαν τυχερές.

Στο 80’ περίπου παίχτρια των Νηρηίδων δέχεται κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό παιχνίδι.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή η ομάδα πάλεψε να πετύχει ένα ακόμη γκολ αλλά δεν τα κατάφερε.

Ήταν μια ήττα που έδειξε πως οι Πιερίδες Μούσες, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους και έχουν αυτοπεποίθηση δεν δίνουν γήπεδο και δεν χάνουν. Όταν όμως ξεκινούν χωρίς ρυθμό και αυτοπεποίθηση είναι ευάλωτες και μπορεί ο αντίπαλος να αξιοποιήσει αυτή την προσωρινή αδυναμία. Αυτό έκαναν οι Νηρηίδες στο α’ ημίχρονο και προηγήθηκαν με 0-2.

Σ αυτό το παιχνίδι έπαιξαν οι:

Τσιώλη Άννα, Βίσμπα Χριστίνα, Βούλγαρη Σούλα, Γκαβανούδη Δέσποινα (Τζιουμέρκα Βάγια), Γκούτζα Παναγιώτα, Κατερινοπούλου Ελένη, Κατσάρα Μαρία, Κατσίμπουρα Ολυμπία, Μαυρομάτη Χριστίνα, Παναγιωτίδου Σωτηρία, Καρασίμου Άρτεμις,

Στις αναπληρωματικές του αγώνα ήταν και δύο παίχτριες από την Ακαδημία των Πιερίδων Μουσών, η Ζωή Καρασταμάτη και η Ειρήνη Ιορδάνου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους φιλάθλους που ενίσχυσαν με την παρουσία τους την ομάδα, τις αθλήτριες της Ακαδημίας που ήλθαν στο γήπεδο και συνόδεψαν τις ομάδες κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Ευχαριστεί επίσης το πολυκατάστημα «ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» του Συνεταιρισμού Ξυλουργών Πιερίας για την προσφορά του δώρου – χαλί μοκέτα- που κληρώθηκε στους φιλάθλους.

Επόμενος αγώνας για τις Πιερίδες Μούσες είναι εκτός έδρας στην Ερέτρια την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου με την Απολλωνίδες Ερέτριας.