Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Πυρκαγιά σε σπίτι στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 9:00 το βράδυ σε οικία επί της οδού Φιλώτα στην Κατερίνη.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που με τρία οχήματα έσπευσε και έσβησε την φωτιά. Όπως και η επέμβαση της αστυνομίας που απέκλεισε την περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλλειπε την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αλλά οι πυροσβέστες εισήλθαν εντός του σπιτιού με μάσκες οξυγόνου ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται κάποιος άλλος εντός του. Ενώ ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ για τον εντοπισμό ενός ατόμου που υπήρχε υπόνοια ότι ήταν εντός του σπιτιού, το οποίο και βρέθηκε σε άλλο σημείο της πόλης. Στο περιστατικό έσπευσε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Ε. Φαλάρας που συντόνιζε τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Να σημειωθεί ότι η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική, αφού ο καπνός από την φωτιά μύριζε μέχρι το πάρκο, ενώ οι κάτοικοι της γειτονιάς που εκδηλώθηκε η φωτιά είχαν βγει στον δρόμο ανήσυχοι. Με κάτοικους που μιλήσαμε μας είπαν ότι έχει εκδηλωθεί και άλλες φορές στο ίδιο σπίτι φωτιά (κάτι που τους ανησυχεί ιδιαίτερα), ενώ όλοι στάθηκαν στο γεγονός της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής, αφού από την στιγμή που ειδοποιήθηκε, έφτασε στο σημείο σε χρόνο 2-3 λεπτών!