Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ, 1-0 ΤΟΝ ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Με τον Άκη Τσουρέκα να περνά ως αλλαγή στο 66’ και να λύνει το γόρδιο δεσμό με προσωπικό γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων...

ο Δίας Δίου κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 απέναντι στον σκληροτράχηλο ΑΟ Ποταμιάς σε μια αναμέτρηση για πολύ γερά νεύρα που διεξήχθη στο Δίον στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας για να φτάσει σε αυτό το πολυπόθητο τρίποντο, πέρασε από σαράντα κύματα, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, δεν έβρισκε τις απαντήσεις απέναντι στην άκρως παθητική άμυνα των φιλοξενούμενων, με την χρυσή αλλαγή του Παναγιώτη Παρασίδη να λυτρώνει εν τέλει τον Δία στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του παιχνιδιού μέσα σε πανδαιμόνιο ενθουσιασμού στο γήπεδο του Δίου.

Αρνητική εντύπωση στην αναμέτρηση προκάλεσε το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι δε σταμάτησαν να κάνουν σκόπιμες καθυστερήσεις στο δεύτερο μέρος και κυρίως στον επιπρόσθετο χρόνο, με τον Διαιτητή της συνάντησης κ. Ρηγόπουλο ορθώς να κρατάει επιπλέον λεπτά καθυστερήσεων και να σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού στο 98ο λεπτό.

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα μας έφτασε τους 25 βαθμούς, ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται την 8η θέση υπερτερώντας της Αταλάντης στην ισοβαθμία, από την οποία μάλιστα φιλοξενείται την επόμενη Κυριακή (16/2 – 15:00) για την 20η στροφή του πρωταθλήματος.

Στο 9ο λεπτό του ματς σημειώθηκε η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τον Δία με το δυνατό σουτ του Μανίκα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ανέστη Παναγιωτίδη κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Στο 14’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Χρυσικό να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Δία και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 15’ ο Παγωνίδης απείλησε με συρτό σουτ αναγκάζοντας τον Ανδρούτσο να πέσει στη γωνία του και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 21’ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Δία η μπάλα έφτασε στον Μαυρίδη ο οποίος σούταρε με το δεξί αλλά δε βρήκε στόχο για πολύ λίγο.

Στο 28’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενουμένων, ο Δίας έχασε διπλή ευκαιρία αρχικά με το σουτ του Μανίκα που κόντραρε στα σώματα και εν συνεχεία με την κεφαλιά του Καλαμπάκα που χτύπησε στο σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ.

Στο 29’ ο Παγωνίδης έπιασε την κεφαλιά εντός της περιοχής, υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα του ΑΟ Ποταμιάς σε μεγάλη επέμβαση.

Στο 39’ ο Δίας έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν έπειτα από ασταθή απόκρουση του Ανδρούτσου στο σουτ του Καλαμπάκα, ο Νίκου πλάσαρε εκτός εστίας από το ένα μέτρο σχεδόν και με τον γκολκίπερ του ΑΟ Ποταμιάς εξουδετερωμένο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δίας ενέτεινε ακόμη περισσότερο την πίεση του προς τα αντίπαλα καρέ και στο 57’ ο Ανέστης Παναγιωτίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία καθώς δε μπόρεσε να κερδίσει στο τετ-α-τετ τον Ανδρούτσο, με τον τελευταίο να βγαίνει έγκαιρα και να σταματάει το πλασέ του.

Στο 61’ ο Δερμίσης έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, με τον Μαυρίδη να πιάνει την κεφαλιά στην καρδία της αντίπαλης άμυνας και τον Ανδρούτσο να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 65’ η ομάδα μας καρδιοχτύπησε όταν μετά από άστοχη έξοδο του Μπαμπαίτη που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε σε κενή εστία λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 68’ και στο 69’ ο Μανίκας απείλησε δις, αρχικά με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια με εξ-επαφής πλασέ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ανδρούτσος παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 75’ ο Καραθάνος σούταρε από ευνοϊκή θέση με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 82’ ο Παπαστεργίου με πολύ δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής επιχείρησε να βρει δίχτυα, αλλά ο Ανδρούτσος με εκπληκτική επέμβαση κράτησε και πάλι το μηδέν διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 90+5’ η κεφαλιά του Ανέστη Παναγιωτίδη σταμάτησε πάνω σε σώμα αμυντικού του ΑΟ Ποταμιάς και στο 90+8’ ήρθε η λύτρωση για τον Δία.

Ο Άκης Τσουρέκας που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με υποδειγματικό δεξί τελείωμα εντός της μεγάλης περιοχής και έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού!

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ρηγόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Νησελίτη και β’ βοηθό τον κ. Μπέκα (ΕΠΣ Ημαθίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Μπαμπαίτης, Παπαγιαννόπουλος (66’ Τσουρέκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (77’ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Μαυρίδης, Καλαμπάκας, Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας.

ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Πλεξίδας (90’ Λέρης), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Μαντζιούτας, Ηλιάδης, Νούλας, Κατσάρης, Μπουμπούρης, Γενιτσαρόπουλος (67’ Ζαλοκώστας), Χρυσικός (90’ Τσούκας).

Γραφείο Τύπου Δία Δίου