Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Το όραμα για την δημιουργία του μεγάλου Πιερικού παίρνει σάρκα και οστά. Επενδύουμε στο παρόν, στοχεύοντας στο μέλλον.

Στην εξαιρετική ημερίδα που διοργανώθηκε σήμερα στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης...

ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης ως υπεύθυνος και επικεφαλής της ακαδημίας, καλωσόρισε τους γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών, έθεσε τους στόχους και το όραμα της νέας διοικητικής ομάδας και στην συνέχεια παρουσίασε την τεχνική ομάδα που έχει αναλάβει την δύσκολη και συνάμα ιερή αποστολή του χτισίματος του Νέου Πιερικού. Στην ημερίδα παραβρεθήκαν οι προπονητές των ακαδημιών κκ. Κωσταντίνος Κραγιόπουλος και Lefteris Fotiadis, ο Γενικός Αρχηγός της αντρικής ομάδας κ. Makis Theocharis, καθώς και η Γραμματέαs τηs Ακαδημίας μαs, κ. Xristina Daskalopoulou.

Το άνοιγμα της παρουσίασης έκανε ο προπονητής της αντρικής ομάδας του Πιερικού κ. Σάκης Παπαβασιλείου, ο οποίος ανέλυσε την μεθοδολογία μέσα από την οποία σχεδιάζεται η ανάπτυξη όλων των τμημάτων των ακαδημιών και την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ένας ποδοσφαιριστής από την έναρξη της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο μέχρι την ένταξή του στην αντρική ομάδα.
Ο κ. Παπαβασιλείου έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας δηλώνοντας ότι θα επιβλέπει προσωπικά την εξέλιξη και πρόοδο των νεαρών αθλητών!

Στην συνέχεια ο προπονητής κ. Σάββας Ταταρίδης παρουσίασε την εκπαίδευση της ειδικής κατηγορίας των τερματοφυλάκων, εξηγώντας παράλληλα ποια είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά, αλλά και αναλύοντας το προφίλ του σύγχρονου τερματοφύλακα.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Τσακιρίδης, Αναλυτής ποδοσφαίρου & Αθλητικών Δεξιοτήτων, ο οποίος παρουσίασε την διεξαγωγή της σύγχρονης ανάλυσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην όλη διαδικασία της προπόνησης των αθλητών, η οποία ήδη εφαρμόζεται στην αντρική ομάδα του Πιερικού και που άμεσα θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στα τμήματα των Ακαδημιών!

Τέλος, ο γυμναστής κ. Γιάννης Κασκαμπανιώτης ανέλυσε πλήρως στους γονείς τόσο το κομμάτι της άθλησης των παιδιών όσο και το κομμάτι της αλληλεπίδρασης αθλητής – γονιός – προπονητής. Ερμήνευσε με πολύ απλά και κατανοητά λόγια τα συνήθη λάθη που κάνουν οι γονείς στην όλη διαδικασία της εκπαίδευσης των παιδιών τους και όρισε με σαφήνεια την αρμόζουσα στάση και συμπεριφορά του γονιού στην όλη διαδικασία.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των μελών της τεχνικής ομάδας, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των Ακαδημιών κ. Γιάννης Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας μέσα από την καρδιά του και με το κύρος που τον διακρίνει, δήλωσε κατηγορηματικά πως θα κάνει το παν για να καταστήσει τα τμήματα υποδομών του Πιερικού ισάξια των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων!

Στο κλείσιμο της ημερίδας οι ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνική ηγεσία του Πιερικού και να παρακολουθήσουν μία σύντομη προβολή των σύγχρονων μεθόδων προπόνησης & ανάλυσης που ακολουθούν μεγάλοι και καταξιωμένοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε Ελλάδα & Ευρώπη και που πλέον εφαρμόζονται και στην ομάδα του Πιερικού.

Είναι προφανές πλέον ότι τα τμήματα υποδομών περνάνε σε άλλο επίπεδο, που σαν στόχο έχει να καταστήσει την Ακαδημία της FC PIERIKOS ως σημείο αναφοράς, σε παραγωγή ποδοσφαιρικών ταλέντων και ολοκληρωμένων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών!

Η αναγέννηση της μεγάλης ομάδας του Πιερικού ξεκινάει και από τις Ακαδημίες του!




ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ