Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω: "Μήνυμα ελπίδας από τα παιδιά του ΣΕΔΑΠ Κατερίνης"!

Αισθήματα συγκίνησης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον χάρισαν σε όλους μας τα παιδιά του ΣΕΔΑΠ Κατερίνης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την κοπή βασιλόπιτας της Ιεραποστολικής Στέγης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Αφρικής, οργανωμένη από τα παιδιά της Κατερίνης για τα παιδιά όλου του κόσμου, γιατί όπως τόνισε ο Γέροντας Μάξιμος στον καταληκτικό λόγο του ο Κύριος ζητάει από όλους την παιδική αγνότητα της ψυχής!

Τον παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, επίτιμος πρόεδρος της Ιεραποστολικής Στέγης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Γέροντας Μάξιμος, πρόεδρος της Ιεραποστολικής Στέγης, οι βουλευτές Πιερίας Σάββας Χιονίδης και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ιδρυτικό μέλος της Ιεραποστολικής Στέγης και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και πολλά μέλη του Συλλόγου. Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε από τη μακρινή Τανζανία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της καρδιάς του προς όλους για τη στήριξη και συμπαράσταση στο έργο της Επισκοπής.

Η θεατρική παράσταση, τα τραγούδια και οι χοροί δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γιορτινή, συγκινητική και εξαίρετα διδακτική μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της Εκάβης στην Κατερίνη. Τα λόγια που έβγαιναν από τις καρδιές των μικρών παιδιών ήταν μηνύματα ζωής, εμπνευσμένα από τη δύσκολη ζωή των συνομηλίκων παιδιών τους στη μακρινή Τανζανία.

Ως Ιεραποστολική Στέγη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα αυτά τα παιδιά που κοπίασαν και έδωσαν την καρδιά τους για την οργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης, που αποτέλεσε εφαλτήριο αυτοκριτικής σε κάθε παρευρισκόμενο αποδεκτή των εξαίσιων μηνυμάτων. Το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε με πλάνα από τη ζωή των παιδιών στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, άρτια ενταγμένο στη θεατρική παράσταση, ενίσχυσε τα αισθήματα που προκλήθηκαν από τα νοήματα που μετέδιδαν οι μικροί πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

Έτσι, στο τέλος της εκδήλωσης ο Γέροντας Μάξιμος, ως πρόεδρος της Ιεραποστολικής Στέγης, πρόσφερε σε όλα τα παιδάκια ένα μικρό συμβολικό δώρο εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Ο τίτλος της εκδήλωσης: «Η Βασιλόπιτα με τ' αμέτρητα φλουριά» βρήκε αντίκτυπο στις καρδιές όλων μας, αφού όλοι κερδίσαμε το καλύτερο «φλουρί». Το φλουρί που μας πρόσφεραν απλόχερα και μέσα από την καρδιά τους τα παιδιά. Ας κρατήσουμε αυτό το φλουρί των πλουσίων νοημάτων στην καρδιά μας ως φυλαχτό και οδοδείκτη στη ζωή μας!