Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία συμμορία 15 Αλγερινών που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η σπείρα είχε διαρκή δράση, με διαφορετική σε κάθε περίπτωση σύνθεση ομάδας και εναλλαγή ρόλων. Οι εγκληματικές τους πράξεις χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη θρασύτητα και βιαιότητα.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν την εξωτερική τους εμφάνιση, κυρίως με διαφορετικό κούρεμα και βάψιμο των μαλλιών τους.

Επιπλέον και κατά την προσφιλή τους τακτική, στις περιπτώσεις συλλήψεώς τους, δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) αλλοδαπών, μελών εγκληματικού δικτύου που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στα Εξάρχεια και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων (σχετικό το από 19-2-2020 Δελτίο Τύπου).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για τη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-3603322 του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


*Δείτε εδώ τους 15 αλλοδαπούς: www.astynomia.gr