Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης για τα δημοτικά τέλη των ΑΜΕΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε στις 26-02-2020, η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης μετά από συνεννόηση που είχε με συλλόγους γονέων και οικογένειες με άτομα ΑΜΕΑ και στα πλαίσια της πάγιας θέσης της για...

ανακούφιση των ευπαθών ομάδων με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, έθεσε προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα «την επέκταση του δικαιώματος του 30% έκπτωσης των δημοτικών τελών που σήμερα αφορά ΜΟΝΟ τα άτομα ΑΜΕΑ και για τις οικογένειες με ανήλικα-προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ», άλλωστε αυτό προβλέπει και ο νόμος Ν.4558/18. Με την εν ισχύει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποκλείεται η συντριπτική πλειοψηφικά των ατόμων ΑΜΕΑ Ζήτησε και την κατάργηση της πληθώρας των δικαιολογητικών που σήμερα απαιτούνται από την δημοτική υπηρεσία με την καθιέρωση του μόνου δικαιολογητικού που επιβάλει ο νόμος, δηλαδή ότι για απόδειξη της ιδιότητας του αναπήρου να απαιτείται μόνο η απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του ΙΚΑ, στην οποία προσδιορίζεται η αναπηρία του υποψηφίου, καθώς και το ποσοστό αναπηρίας. Η δημοτική αρχή δεν έθεσε το υπό συζήτηση θέμα σε ψηφοφορία αλλά δήλωσε ότι θα το εξετάσει και θα απαντήσει σε μια επόμενη συνεδρίαση.
Όλοι οι συνδυασμοί που επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα ΑΜΕΑ και στις οικογένειες τους προεκλογικά είναι ευκαιρία να το αποδείξουν ψηφίζοντας την θέμα που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης, όταν αυτό τεθεί σε ψηφοφορία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης
Νίκος Τσουπέης
ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 26/02/2020