Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το κορωνοϊό βάζουν "ταφόπλακα" στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες αθλητών


Ομαδικά αθλήματα όπως το χάντμπολ και το μπάσκετ αλλά και ατομικά όπως η πάλη και το τάε κβο ντο, είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από όλα.



Το σχέδιο για την επανεκκίνηση των αθλημάτων και των αθλητικών δραστηριοτήτων μπάζει λίγο...

Κυρίως διότι οι περιορισμοί πλήττουν τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες αθλητών-τριων, αφού μπαίνουν περιορισμοί για την συμμετοχή τους (15+), αλλά αποκλείονται και κάποια δημοφιλή αθλήματα όπως αναφέραμε παραπάνω.

Σύλλογοι όπως ο Αρχέλαος και ο Πιερικός στην Κατερίνη (όπως και άλλοι σύλλογοι), βλέπουν τα τμήματα υποδομής τους να μαραζώνουν αφού απαγορεύονται προς το παρόν οι προπονήσεις και κανείς δεν ξέρει πότε θα δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να επαναλειτουργήσουν.


➤ Εδώ μπαίνουν τα εξής ερώτηματα:

Την δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια) και τα παιδιά αν βγει κάποιος μια βόλτα έξω, στις γειτονιές, στα πάρκα και αλλού, παίζουν μεταξύ τους όλη τη μέρα, βγαίνουν έξω, διασκεδάζουν κ.α. Άρα, ως προς τι ο περιορισμός στις προπονήσεις τους; Οι 1-2 ώρες που θα είναι μαζί 10-20 παιδιά θα δημιουργήσει πρόβλημα; Το ότι είναι όλη τη μέρα μαζί δεν πειράζει; Υποτίθεται και πάντα με ότι μας λένε οι "ειδικοί" ότι τα παιδιά δεν κολλάνε εύκολα, δεν αρρωσταίνουν εύκολα και δεν μεταδίδουν τον ιό εύκολα. Δεν καταλαβαίνουμε την λογική της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.

Έτσι εκτός από το φρένο που μπαίνει στην αθλητική ανάπτυξη των παιδιών, δημιουργούμε μία κοινωνία από παιδιά αγύμναστα, με καθιστική ζωή μπροστά σε τηλεοράσεις και ηλεκτρονικά παιχνίδια, με αρνητικές συνέπειες για το μέλλον αυτών των παιδιών, τόσο από θέμα σωματικής υγείας αλλά και ψυχολογίας. Συνέπειες που αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα τις βρει το κράτος και το σύστημα υγείας της χώρα μας, μπροστά του μετά από κάποια χρόνια. Τα παιδιά έχουν τόση ενέργεια μέσα τους, που απαγορεύεται να τα έχουμε κλεισμένα και αποκλεισμένα από τον αθλητισμό...

Ναι λοιπόν στην άθληση των μικρών ηλικιακά κατηγοριών αθλητών-τριων, πάντα φυσικά με τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Εδώ, τα αθλήματα με Υγειονομικά Πρωτόκολλα στον σελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports