Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Τιμήθηκε στην Κατερίνη η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΝΗΜΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
Στον Ι.Ν. της Θείας Ανάληψης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην Πλατεία Γενοκτονίας.


Λόγω του κορονοϊού δεν είχαμε φέτος πορεία των συλλόγων προς το μνημείο, ούτε μπάντα του Δήμου Κατερίνης, ούτε στρατιωτικό άγημα, ενώ ο κόσμος ήταν σαφώς λιγότερος από άλλες χρονιές.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας και κυρίως από την κατάθεση στεφάνων ήταν το μπέρδεμα με το στεφάνι της ΝΟΔΕ που τελικά δεν παραδόθηκε και δεν δόθηκε στον πρόεδρο της, που πήγε χωρίς στεφάνι στο μνημείο. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟ.Δ.Ε.) μετονομάστηκαν πρόσφατα σε Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) και δημιούργησαν αυτό το μικρό μπέρδεμα. Αν και σημασία έχει η τιμή που αποτίεις με την παρουσία σου και όχι αν έχεις κάποιο στεφάνι στα χέρια σου.




Η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Γεώργιου και του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου, αλλά και του υφυπουργού, που απουσίας της μπάντας του Δήμου, προέτρεψαν τους υπόλοιπους να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο. Ήταν ένα από τα όμορφα περιστατικά της σημερινής ημέρας.



Και τέλος αυτό με τους χαιρετισμούς με τους αγκώνες. Όταν είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, πηγαδάκια στήνονται με συνομιλίες από κοντά, ο χαιρετισμός με τον αγκώνα είναι αυτό που θα δείξει ότι παίρνεις μέτρα ασφαλείας για να μην κολλήσεις τον ιό; Εντάξει είναι λίγο χαζό...