Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Οι σχολικοί τροχονόμοι στον Δήμαρχο Κατερίνης και στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησαν οι σχολικοί τροχονόμοι της Κατερίνης.

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης Γιάννη Νταντάμη και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου τους. Ο κ. Νταντάμης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων και εξέφρασε την συμπαράσταση του, αλλά και την πρόθεση να βοηθήσει στον βαθμό που οι αρμοδιότητές του του το επιτρέπουν.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 οι σχολικοί τροχονόμοι έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Ο κ. Κουκοδήμος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και επαφές ώστε οι σχολικοί τροχονόμοι να πληρωθούν όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι σχολικοί τροχονόμοι και την διάθεση του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ δήλωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης θα τους προμηθεύσει για την νέα σχολική χρονιά με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γιλέκα, μπουφάν, στοπ, κ.α).

Η επιτροπή σχολικών τροχονόμων, ευχαριστεί τόσο τον κ. Νταντάμη όσο και τον Δήμαρχο Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα τους και για την θερμή αντιμετώπιση που αυτά έτυχαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι, οι σχολικοί τροχονόμοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αμείβονται με ένα επίδομα που κυμαίνεται από 90-150 ευρώ τον μήνα, ενώ δεν αμείβονται τα Σ/Κ, στις αργίες, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι και όταν για οποιοδήποτε λόγο τα σχολεία δεν λειτουργούν.

Η επιτροπή σχολικών τροχονόμων προγραμματίζει το επόμενο διάστημα να συναντηθεί με τους βουλευτές του Ν. Πιερίας και να τους ενημερώσει για τα προβλήματα του κλάδου τους και να τους ζητήσει να τα μεταφέρουν τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στην κυβέρνηση.


Επιτροπή σχολικών τροχονόμων Δήμου Κατερίνης