Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εκπαιδευτικούς μας

Προφανώς δεν θα γίνει κάποια δημόσια εκδήλωση, να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε ή να τους βραβεύσει το κράτος…

...Δάσκαλοι, καθηγητές, μουσικοί, γυμναστές, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, ειδικότητες κ.α....


Κάθε μέρα, όλη τη μέρα ήταν και είναι δίπλα στα παιδιά μας, με ότι δυσκολίες και αν υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, με ένα μόνο σκοπό, να μαθαίνουν γράμματα σε παιδιά από το Δημοτικό έως το Λύκειο, αλλά και σε φοιτητές-τριες.

Ατέλειωτες ώρες μαθήματος μπροστά στους υπολογιστές, ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας, ατέλειωτες ώρες με ένα τηλέφωνο στο χέρι να εξηγούν και να βοηθούν τα παιδιά μας. 

"Κρυφά σχολειά" έγιναν οι οθόνες των υπολογιστών, κινητών κ.α για να επιβιώσει η γνώση ενάντια σε κάθε ιό και "κακή" νοοτροπία που κυκλοφορεί δίπλα και ανάμεσα μας.

Τα παραπάνω είμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και με στοιχεία…

Ίσως οι εκπαιδευτικοί είναι ένας από τους λίγους κλάδους που αυτή την δύσκολη περίοδο, όχι απλά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά πολλές φορές υπερέβαλαν εαυτόν και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε αποδοτικότητα.

Βέβαια οι «χρήσιμοι» του συστήματος τους θεωρούν εύκολο «στόχο» και περιμένουν την ευκαιρία να τους χτυπήσουν κάτω από την μέση, απαιτώντας απολύσεις, μειώσεις μισθών και επιβολή εργασιακού μεσαίωνα εναντίον τους.

Η κοινωνία ξέρει όμως, τα παιδιά ξέρουν, οι γονείς γνωρίζουν και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει τα σχέδια της κάθε κυβέρνησης που… διαρρέουν προς τα έξω και στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς μας.

Ας σταθούμε λοιπόν δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας ξεκινώντας με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κάνουν για τα παιδιά μας, και ας είμαστε πάντα δίπλα τους να τους προσφέρουμε στήριξη και αναγνώριση πάντα σε πείσμα των γνωστών «κασσανδρών»…


Ευχαριστούμε!