Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ντόναλντ Τραμπ: 10 χρόνια φυλακή σε όποιον βανδαλίζει ή καταστρέφει μνημεία και αγάλματα

Με προτροπή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, όποιοι βανδαλίζουν ή καταστρέφουν μνημεία, αγάλματα ή παρόμοιες ομοσπονδιακές περιουσίες αντιμετωπίζουν έως και 10 χρόνια φυλάκιση.


Η απόφαση αυτή του Προέδρου, έρχεται ως ένα μέτρο για τον τερματισμό της καταστροφής μνημείων και αγαλμάτων που συμβαίνουν στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα από όσους συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και καταστρέφουν ιστορικά μνημεία και αγάλματα με την δικαιολογία ότι είναι ρατσιστικά. 


Ο Πρόεδρος έγραψε πριν 5 ημέρες στο twitter: "Έχω εξουσιοδοτήσει την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να συλλάβει όποιον βανδαλίζει ή καταστρέφει οποιοδήποτε μνημείο, άγαλμα ή άλλη παρόμοια ομοσπονδιακή περιουσία στις ΗΠΑ με φυλάκιση έως και 10 ετών, σύμφωνα με τον Νόμο Διατήρησης του Μνημείου του Βετεράνου ή άλλους νόμους που μπορεί να είναι σχετικοί."

Ενώ όπως ο ίδιος γράφει σήμερα πάλι στο twitter, το μέτρο δείχνει να έχει αποτελέσματα: "Από την επιβολή μιας πολύ ισχυρής ποινή φυλάκισης 10 ετών σε όσους βανδαλίζουν μνημεία, αγάλματα κ.λπ., με πολλούς ανθρώπους να συλλαμβάνονται σε όλη τη χώρα μας, ο βανδαλισμός έχει σταματήσει εντελώς. Ευχαριστώ!"




* Φωτογραφία από Jenő Szabó από το Pixabay