Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Γενική Συνέλευση Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας "Η Πρωτοπορία"

Κυριακή 5 Ιούλη, στις 11 π.μ. στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης στην πίσω πλευρά του παλιού Νοσοκομείου.

Παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την υγεία μας, σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας για να συζητήσουμε τις αγωνίες μας, να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην ισχυροποίηση της συλλογικής πάλης, να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας, μπροστά στη νέα οικονομική κρίση που κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες μας καλούν να πληρώσουμε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή την πανδημία, επισπεύδει μια σειρά από αντεργατικά μέτρα που είχε στη φαρέτρα της, κατ’ επιθυμία των μεγαλοεργοδοτών, εμείς οι εργαζόμενοι χρειάζεται να γίνουμε μια γροθιά έτσι ώστε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, που μόνο δεινά φέρνουν στη ζωή μας.

Έχουμε μπόλικη πείρα από τα χρόνια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης, που μπορεί και πρέπει να γίνει εργαλείο στα χέρια μας έτσι ώστε να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές. Την περίοδο της καραντίνας τα αφεντικά ήταν στις βίλες τους, ενώ εμείς ήμασταν


• σε αναστολή, καλούμενοι να βγάλουμε σχεδόν δύο μήνες με το επίδομα των 800 ευρώ,
• στοιβαγμένοι στα εργοστάσια με ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας,
• στα super market εκτεθειμένοι καθημερινά στον αόρατο εχθρό
• στα café και τα εστιατόρια κάνοντας delivery ατελείωτες ώρες καθημερινά, αφού οι μισοί συνάδελφοί μας ήταν σε αναστολή και βγάζαμε και τη δική τους δουλειά


Δεν μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για δίκαιη κατανομή των βαρών όταν μόνο με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (δώρο στους βιομηχάνους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλεμπόρους), μας μειώνει κατά 20% το μισθό. Δε γίνεται, συνάδελφοι, να κάνουμε πως δε βλέπουμε. Πρόκειται για τη ζωή μας. Η σιωπή, το «τίποτα δεν αλλάζει», το «μια οικογένεια είμαστε με τον εργοδότη», είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διαφυλάξουν τα κέρδη τους.

Τα νομοσχέδια που ψηφίζουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, περνάνε πρώτα από τα γραφεία του ΣΕΒ, είναι απαιτήσεις των βιομηχάνων. Εμείς οι εργαζόμενοι μόνο στη δύναμή μας μπορούμε να υπολογίζουμε. Αυτό είναι που φοβούνται. Ξέρουν πως η οργή του λαού, των εργαζομένων είναι ποτάμι φουσκωμένο που θα τους παρασύρει. Γι’ αυτό εξάλλου σπεύδουν να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο κατευθείαν από τα σεντούκια της χούντας, για την περιστολή των διαδηλώσεων και των απεργιών. Είχε ήδη στρώσει το δρόμο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό.


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!
Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Να αναπνεύσουμε!

Την Κυριακή 5 Ιούλη στις 11 π.μ. στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, να συζητήσουμε το πώς ενωμένοι, εμείς οι ήρωες όλων των πόστων σε κάθε χώρο δουλειάς, θα οργανώσουμε τους αυριανούς αγώνες μας.