Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Γονείς ζητούν την μεταφορά των παιδιών τους με λεωφορείο από το Ελατοχώρι στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αίτημα-επιστολή γονέων από το Ελατοχώρι, που ζητούν την μεταφορά των παιδιών τους με λεωφορείο στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς.


Οι γονείς εξηγούν μέσα από την επιστολή, τους λόγους για τους οποίους προβαίνουν σε αυτό το αίτημα.

*Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, η "ΑΛΗΘΕΙΑ" δεν δημοσιεύει τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα των γονιών.

----------------------

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ 

η παρούσα συγκοινοποιείται προς:

1. Υπουργείο Παιδείας
2. Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης
3. Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πιερίας
4. Κων/νο Κουκοδήμο, Δήμαρχο Κατερίνης,
5. Βουλευτές Ν. Πιερίας


1. του... κατοίκου Ελατοχωρίου Πιερίας, τηλ....
2. του... κατοίκου Ελατοχωρίου Πιερίας.

Ο μεν πρώτος από εμάς είμαι γονέας τριών μαθητών δημοτικού σχολείου και ο δεύτερος από εμάς είμαι επίσης γονέας ενός μαθητή δημοτικού σχολείου.

Τα παιδιά μας από το προηγούμενο σχολικό έτος 2019-2020 είχαν εγγραφεί στο πολυδύναμο δημοτικό σχολείο της Κάτω Μηλιάς όπου και φοιτούσαν. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας όμως, πέρυσι δεν μας είχε εγκριθεί η μεταφορά των παιδιών μας με λεωφορείο, παρότι υπήρχε δρομολόγιο λεωφορείου που έπαιρνε παιδιά από το Ελατοχώρι και τα μετέφερε στην Κάτω Μηλιά όπου φοιτούσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο που υπάρχει εκεί.

Επειδή τα παιδιά μας και για την νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σύντομα το 2020-2021 θα συνεχίσουν να φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Κάτω Μηλιάς όπου γίνονται οργανωμένα μαθήματα και πλήρεις σχολικές δραστηριότητες, ζητούμε με την παρούσα αίτησή μας να συμπεριληφθούν στο δρομολόγιο μεταφοράς μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά από το Ελατοχώρι-Ρητίνη-Βρία προς την Κάτω Μηλιά και αντίστροφα. Μάλιστα, σας θέτουμε υπόψη σας, ότι η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά καθ’ όλο το χρόνο και οι καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν καθόλου τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, καθόσον ο δρόμος παραμένει πάντα ανοιχτός και προσβάσιμος ενόψει και της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου εδώ και 20 χρόνια.

Πρέπει δε να αναφέρουμε ότι τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα μεταφοράς με τα λεωφορεία που μισθώνει η πολιτεία για το σκοπό αυτόν, καθόσον έχουν δικαίωμα σε συστηματοποιημένη παροχή παιδείας, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά με τους λοιπούς συμμαθητές τους με δεδομένο μάλιστα ότι στο δημοτικό σχολείο Ελατοχωρίου καμία οργανωμένη παροχή εκπαίδευσης δεν γίνεται, πέραν του γεγονότος ότι για τη φετινή χρονιά εξ όσων πληροφορούμεθα μόνον τρία παιδιά απομένουν για να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Ελατοχωρίου πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει καθόλου το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο.

Όπως είναι φανερό κάθε παιδί που ζει στην Ελλάδα έχει δικαίωμα στην μάθηση και την μόρφωση όπως και τα δικά μας παιδιά. Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε το αίτημά μας και να συμπεριληφθούν τα ως άνω 4 παιδιά μας στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που θα πραγματοποιούνται από το Ελατοχώρι προς την Κάτω Μηλιά και αντίστροφα για τη σχολική περίοδο 2020-2021. Πιστεύουμε στην κατανόηση του προβλήματός μας και στην θετική επίλυση επ’ αυτού. Περιμένουμε άμεσα την έγγραφη απάντησή σας επί του αιτήματός μας, ως έχουμε προς τούτο τέτοιο δικαίωμα.

Κατερίνη, 29-06-2020

Με τιμή,

οι Αιτούντες

1...
2...


* Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay