Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Μαρίν Λε Πεν: ′′ Εχθρική πράξη του τουρκικού ναυτικού. - Ευκαιρία για τη Γαλλία να ανανεώσει τη θέση της στη Μεσόγειο ′′

Η Μαρίν Λε Πεν αρχηγός του δεξιού εθνικού κόμματος της Γαλλίας προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με την παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικά πλοία:

′′Η απίστευτα εχθρική πράξη, που διαπράχθηκε στη Μεσόγειο από τουρκικά πολεμικά κτίρια και στοχεύει στη γαλλική φρεγάτα ′′Courbet′′ πρέπει να θεωρηθεί ως σημείο καμπής για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Γαλλίας στη Μεσόγειο.
Πέρα από το άνοιγμα της έρευνας που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στις 18 Ιουνίου, αυτό το πακέτο δείχνει, όπως η αποστολή τζιχαντιστών στη Λιβύη, ότι τίποτα δεν σταματά την κυβέρνηση της Άγκυρας στην επιθυμία της να ενισχύσει την ικανότητα πίεσης της στην Ευρώπη και να δείχνει την επιβλαβής δύναμη στη Μεσόγειο, με την αυριανή μεταβατική κρίση.

Ενθαρρύνεται από τις διαφορές, τις καθυστερήσεις και τις ασυνέπειες τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης · Τουρκία του κ. Ο Ερντογάν ενεργεί στη διαχείριση της λιβυκής κρίσης, όπως και στη Συρία, ενάντια στα συμφέροντά μας.

Για να είναι πειστική στους φίλους και συμμάχους της, η Γαλλία πρέπει να επιδείξει τη βούλησή της για εθνική εξουσία, χωρίς να περιμένει τις ΗΠΑ, τη Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο να υπερασπιστούν, την άποψή της και τα στρατηγικά της συμφέροντα. Η Γαλλία είναι, στη Μεσόγειο, το μοναδικό μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η χώρα μας πρέπει να επιβεβαιώσει ή να αποσυρθεί από αυτήν.

Εάν δεν το κάνει, θα χάσει κάθε επιρροή όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και πέρα, στον Κόλπο.

Συνεπώς και σε ένα μείζον στρατηγικό ζήτημα, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να αρκείται στα λόγια σε ξένους δημοσιογράφους. Στην υπόθεση ′′ Courbet ′′ η έλλειψη ξεκάθαρης υποστήριξης από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συμμάχους μας πρέπει να ακολουθείται από άμεσες διπλωματικές συνέπειες.

Η δήλωση της γαλλικής εξουσίας, στο Σαχέλ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως στη Ντιζόν σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο, πρέπει να είναι, όπως η Γαλλική Δημοκρατία, μία και αδιαίρετη. ′′ Η αγάπη μου είναι η αγάπη.