Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτοί είναι οι σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην πόλη της Κατερίνης (Φώτο)

Τρεις σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων βρίσκονται στην πόλη της Κατερίνης.


Ο πρώτος σταθμός μέτρησης βρίσκεται στην ΕΚΑΒΗ, ο δεύτερος στο Δημαρχείο Κατερίνης και ο τρίτος στην Αστική Σχολή.

Συνολικά στον Ν. Πιερίας υπάρχουν έξη (6) σταθμοί μέτρησης, οι τρεις (3) στην πόλη της Κατερίνης, ένας στην Κονταριώτισσα, ένας στο Λιτόχωρο και ένας στο Αιγίνιο.


➤ Τι είναι οι σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τι ακριβώς μετράνε


Όπως διαβάζουμε στην σελίδα του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ), "είναι εξειδικευμένα διακριβωμένα όργανα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και καταγράφουν πεδία που εκπέμπονται στο σημαντικότερο μέρος του ραδιοφάσματος, στο οποίο λειτουργούν οι σταθμοί κεραιών που παρέχουν πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες."

Δηλαδή ελέγχουν την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι κεραίες ραδιοφώνου, τηλεόρασης, ραντάρ και διάφορα ασύρματα δίκτυα.

Με μία επίσκεψη σας στην σελίδα του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ), μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις που γίνονται σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδος και φυσικά στην πόλη μας, ώστε να διαπιστώσετε αν τηρούνται τα ασφαλή όρια έκθεσης μας στις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Επίσης η Κατερίνη θα αποκτήσει σύντομα και κινητές μονάδες μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com


➤ Πρώτος σταθμός μέτρησης - ΕΚΑΒΗ




➤ Δεύτερος σταθμός μέτρησης - Δημαρχιακό Μέγαρο






➤ Τρίτος σταθμός μέτρησης - Αστική Σχολή