Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Στο seatrac της Λεπτοκαρυάς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επισκέφτηκε (1/7/2020) το seatrac που βρίσκεται στην Λεπτοκαρυά και σας μεταφέρει τι είδε:



Τι είναι το seatrac

Είναι μία κατασκευή που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, εγκύους, ηλικιωμένους κ.α. να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα μέσω ενός ειδικού καθίσματος που βρίσκεται πάνω σε έναν διάδρομο και με την χρήση ενός τηλεχειριστηρίου επιτρέπει στον χρήστη να κινείται προς και από την θάλασσα.

Η κατασκευή που είδαμε στην Λεπτοκαρυά, αυτή την στιγμή πάντως δεν είναι προσβάσιμη σε όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν.

* Υποθέτουμε ότι η κατασκευή δεν είναι ολοκληρωμένη ακόμα και απαιτούνται εργασίες ώστε να θεωρηθεί ότι όταν θα είναι έτοιμη, θα προσφέρει μία ολοκληρωμένα προσβάσιμη παραλία όπως διαβάζουμε στο TOBEA, που θα περιλαμβάνει, πάρκινγκ, διάδρομο, αποδυτήρια, σκίαστρο, τουαλέτα, ντους. Οπότε δεν θα γκρινιάξουμε και ούτε θα καταλογίσουμε ευθύνες σε κανέναν, αν και σήμερα 1 Ιουλίου 2020 θα ήταν λογικό να είναι όλα έτοιμα και το seatrac να μπορούσε να υποδεχτεί κόσμο.

Διαβάζοντας πάντως (1/7/2020) στο TOBEA, αναφέρει για το seatrac της Λεπτοκαρυάς τα εξής:
  • Αναμονή διαδρόμου από το Δήμο
  • Προσωρινά εκτός λειτουργίας

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" η πρόσβαση στο seatrac της Λεπτοκαρυάς είναι σχεδόν αδύνατη, μιας που δεν υπάρχει ο κατάλληλος διάδρομος για να μπορέσει κάποιος με κινητικά προβλήματα (π.χ. καροτσάκι) να φτάσει εκεί, αλλά όπως είπαμε απαιτούνται και άλλες προϋποθέσεις οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν ισχύουν. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα όλα αυτά θα τακτοποιηθούν και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους το έχουν ανάγκη, αφού πρόκειται για μία πολύ καλή και καινοτόμα πρωτοβουλία.



Περισσότερες φωτογραφίες:







*Το seatrac της Λεπτοκαρυάς βρίσκεται ανάμεσα στα ΚΑΑΥ και την Κατασκήνωση Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας
* Φωτογραφία (ερωτηματικό) από Immo Schulz-Gerlach από το Pixabay