Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Εγκρίθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου-Ολύμπου σε χώρο που υποδείχθηκε από το Δήμο στο Δημαρχείο Λιτοχώρου.

Δρομολογούνται παράλληλα οι διαδικασίες με το Υπουργείο Οικονομικών για την ανταλλαγή του οικοπέδου με άλλο, στην είσοδο του οικισμού, ώστε να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο κτίριο, που θα φιλοξενήσει το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου μας.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα πολλών ετών, που ανοίγει το δρόμο για να αλλάξει η εικόνα της κεντρικής πύλης προς τον Όλυμπο, να αποσυμφορηθεί η δύσκολη κυκλοφοριακά κατάσταση, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και να αναπλαστεί αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή. Η προσπάθεια αυτή ήταν τους τελευταίους μήνες συνεχής και επίπονη.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. κ. Φώντα Μπαραλιάκο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Γεώργιο Τζήμα και τον πρόεδρο της κοινότητας Λιτοχώρου κ. Στράτο Κυριακάκη, για την καθοριστική συμβολή και βοήθειά τους.

Δήμος Δίου-Ολύμπου