Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Εθιμοτυπικές συναντήσεις του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Κατερίνης με φορείς της Εκπαίδευσης

Η σχολική χρονιά που σε λίγες μέρες ξεκινάει, αναμφίβολα θα είναι η πιο «περίεργη» των τελευταίων πολλών ετών...

αφού χρόνια προβλήματα του παρελθόντος, αναμένεται να γίνουν πιο έντονα, λόγω των νέων υγειονομικών δεδομένων που θα ισχύουν για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

Η (νεοσύστατη) Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης, μετά την συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της Εκπαίδευσης, οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό μια ομαλής χρονιάς με όσο δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Σε πρώτη φάση, το Δ.Σ. της Ένωσης, είχε ήδη μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης, Γιάννη Νταντάμη και Θάνο Μπαρμπαγεωργόπουλο, καθώς και με τις νέες προϊσταμένες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Φλώρα Σορώτου και Μεταξία Τσιαργαλή αντίστοιχα.

Αν και οι συναντήσεις είχαν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, σε όλες, τέθηκαν ζητήματα που σε αυτήν τη φάση άπτονται της τήρησης των υγειονομικών δεδομένων που θα ισχύσουν για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. της Ένωσης, μετέφερε την αγωνία των μελών του, επισημαίνοντας ότι προέχει η ενίσχυση της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, ειδικά κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, ενώ υπογράμμισε πως φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο ολιγομελή τμήματα.

Το γενικό συμπέρασμα των τεσσάρων συναντήσεων είναι πως όλοι οι θεσμικοί φορείς, έδειξαν ειλικρινή διάθεση για διαρκή συνεργασία, αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει το γονεϊκό κίνημα της πόλης στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στη διαρκή προσπάθεια για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η Ένωση Γονέων, έχοντας επίγνωση του διακριτού ρόλου της και ως σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα συνεχίσει να επιζητά το διάλογο, να διεκδικεί, αλλά και να συνδράμει σε όλες εκείνες τις προσπάθειες των φορέων, που θα έχουν βασική κατεύθυνση την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν τα μέλη του Δ.Σ. από τους θεσμικούς φορείς ήταν απόλυτα θετική και αυτό αποτελεί ένα μικρό μεν, αλλά πρώτο βήμα, πως η χρονιά μπορεί να έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Είναι δεδομένο, πως κατά τη διάρκειά της θα προκύψουν προβλήματα, όμως δεδομένη είναι και η διάθεση για συνεργασία.

Να σημειωθεί πως στις συναντήσεις ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης


Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας 
Γεώργιος Παπαγιάννης Βαγγέλης Ζαμαντζάς