Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Δημήτρης Καζάκης (ΕΠΑΜ): Είναι εντυπωσιακό το πώς τους πιστεύουμε ακόμα (Ελληνοτουρκικά)

Δημήτρης Καζάκης: Είναι εντυπωσιακό το πώς τους πιστεύουμε ακόμα. Εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε να ξεκινάς ακριβώς ανάποδα: Aυτό που λες είναι ψέμα απέδειξε μου την αλήθεια.

Αυτό αφορά και τα ελληνοτουρκικά, κατ' ευφημισμόν ελληνοτουρκικά, γιατί όταν μαζεύονται 7 στόλοι στην περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου δεν είναι ελληνοτουρκικά είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι μία διεθνής σύρραξη που παίρνει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υπολογίζουν οι αναλυτές ή όσοι έχουνε πει μέχρι στιγμής.

Καμία συμμαχία με την Ελλάδα δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει κανένα αμυντικό σύμφωνο ανάμεσα στη χώρα μας και σε κάποια άλλη!

Επιτρέπουμε στην Εθνική δικαιοδοσία της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου όπου οι συγκρούσεις γίνονται για τα κυριαρχικά δικαιώματα και το καθεστώς κυριαρχίας των χωρών στην περιοχή, επιτρέπουμε να εμπλέκονται ξένοι στόλοι κατά το δοκούν επιδιώκοντας δικά τους συμφέροντα .

Αυτό κάναμε και επιβάλλαμε ξένο καθεστώς ελέγχου σε αυτήν την περιοχή. Βεβαίως με στόχο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και των κολαούζων τους στην περιοχή .

Πρώτη φορά στη Διεθνή πρακτική, τουλάχιστον μεταπολεμικά, έχουμε μερική οριοθέτηση. Το υπόλοιπο γιατί δεν οριοθετείται; Καθίσαμε κάτω με την Αίγυπτο και συζητήσαμε μόνο αυτή τη ζώνη και εγώ ρωτάω το υπόλοιπο; Δεν έχουμε άλλη οριοθέτηση να κάνουμε με την Αίγυπτο; Προφανώς και έχουμε, γιατί παραπέρα περίπου κάπου στη μέση είναι το Καστελόριζο φυσικά.

🔴 Γιατί δεν οριοθετήθηκε η περιοχή αυτή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο; Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό.

Αυτό που βγαίνουν τα «παπαγαλάκια» του Μητσοτάκη και βεβαίως του οικείου πολιτικού συστήματος να λένε είναι ότι δεν οριοθετήθηκε, διότι η Αίγυπτος δεν ήθελε να λύσει το πρόβλημα με την Τουρκία.

Ας πάρουμε ότι είναι έτσι τα πράγματα ποιον συμφέρει η οριοθέτηση αυτή; Η οριοθέτηση αυτή συμφέρει την Τουρκία, όχι την Ελλάδα!

Γιατί; Γιατί εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Αίγυπτος ότι η περιοχή αυτή έχει ζωτικά συμφέροντα για την Τουρκία και η Ζώνη είναι ανοιχτή.

🔴 Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Αίγυπτος δεν ήθελε τελικά, εμείς σαν Ελλάδα τι θέλαμε;

Γιατί δεν πήγε να συμφωνήσει με την Κύπρο η οποία έχει οριοθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες της με ανακοίνωσή της στον ΟΗΕ;

🔴 Γιατί η Ελλάδα δεν πήγε να κλείσει συμφωνία και να κολλήσει πάνω στην Κύπρο;

Εάν το έκανε αυτό, τι θα έκανε η Αίγυπτος; θα μας έκανε πόλεμο; Όχι. Αναγκαστικά θα ερχόταν να συμφωνήσει πάνω στην οριοθετική γραμμή.

Ακόμη και αν η Αίγυπτος έστελνε not verbal, δηλαδή διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη, όπως έχει κάνει ο Λίβανος όταν οριοθέτησε η Κύπρος με την Αίγυπτο, όπως έκανε το Ισραήλ ενάντια στο Λίβανο, όπως έχουν κάνει όλοι και που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Γιατί δεν το κάναμε;

Δεν το κάνουμε, γιατί αναγνωρίζουμε στην Τουρκία εμμέσως πλην σαφώς το δικαίωμα ζωτικών συμφερόντων στην περιοχή!

🔴 Πώς το ξέρουμε;

Ας δούμε τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου στην Χουριέτ στις 10 Αυγούστου τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση του συμφώνου Ελλάδος- Αιγύπτου. Οι δηλώσεις αυτές του Τσαβούσογλου είναι χαρακτηριστικές, λέει:

"Η Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει την υφαλοκρηπίδα της από την Κρήτη και τα άλλα νησιά της Μεσογείου. Φαίνεται ότι έχει κάνει
παραχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας των νησιών και αυτό ενισχύει τις θέσεις της Τουρκίας"

Η συζήτηση αυτή με τον Τσαβούσογλου γίνεται με Τούρκους δημοσιογράφους στη διάρκεια της πτήσης του στο Λίβανο για να εμφανιστεί και αυτός, όπως και ο Μacron σαν αποικιοκρατική και αυτή δύναμη. Παίζει η Τουρκία και με τους σουνίτες του Λιβάνου.

🔴 Το ερώτημα είναι:

Γιατί δεν απάντησε κανείς σε αυτή τη δήλωση του Τσαβούσογλου στο υπουργείο εξωτερικών;

Γιατί δεν είπε πως δεν ισχύει αυτό το πράγμα; Μόλις είδαμε στο χάρτη ότι ο Τσαβούσογλου έχει δίκιο, όντως κάνουμε παραχώρησεις στα κυριαρχικά δικαιώματα ως προς την υφαλοκρηπίδα των νησιών και της Κρήτης και των υπόλοιπων και αυτών που εντάσσονται στη λεγόμενη συμφωνία, αλλά και των νησιών ακόμη και της Ρόδου που είναι εκτός συμφωνίας , δηλαδή αφήνουμε περιθώρια μάλλον.

Η συμφωνία αυτή με τον τρόπο που έχει διατυπωθεί ενισχύει τη θέση της Τουρκίας,σε αυτό ο Τσαβούσογλου έχει δίκιο για αυτό και τσιμουδιά από την Ελληνική πλευρά, δεν υπήρξε κανενός είδους αντίδραση.

Η συμφωνία που έγινε με την Αίγυπτο αδειάζει και το not verbal, δηλαδή τις διαμαρτυρίες που έκανε η Ελλάδα σε βάρος του Τουρκολυβικού Συμφώνου!

Διότι οι διαμαρτυρίες λένε ότι δεν αφορά απλά την άρνηση κάποιων δικαιωμάτων αλλά αφορά την εδαφική κυριαρχία της χώρας που προέκταση της είναι η υφαλοκρηπίδα κ οι θαλάσσιες ζώνες.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ερντογάν είναι η ελληνική κυβέρνηση,οι ελληνικές κυβερνήσεις συνολικά!

Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι η Κύπρος έχει κάνει μονομερή οριοθέτηση όχι μόνο στο νότιο τμήμα που έχει οριοθετήσει και ΑΟΖ, αλλά και στο βορρά. Προσέξτε την οριοθέτηση είναι μονομερής κ έγινε με ανακοίνωση της Κύπρου στον ΟΗΕ και δημοσιεύεται στην επετηρίδα του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας και έγινε με σκοπό- να έρθει να κολλήσει η Ελλάδα επάνω- να κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα φυσικά αρνείται να κάνει το ίδιο έστω δηλαδή μονομερή οριοθέτηση ή συμφωνία με την Κύπρο!

Γεωστρατηγικά η συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου εκθέτει όχι μόνο την Ελλάδα και την κυριαρχία της αλλά και την Κύπρο έναντι της Τουρκίας!

Επιτρέπει τις στρατιωτικές και στρατιωτικο-πολιτικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και της Κύπρου, ειδικά της Κύπρου!

Προσέξτε το ζήτημα της Κύπρου, γιατί πολύ φοβάμαι και επαναλαμβάνω τη δική μου εκτίμηση , ότι στρατιωτικό χτύπημα θα υπάρξει και θα υπάρξει από την Τουρκία στην Κύπρο!

🔴 Η Κύπρος απομονώνεται!

Απομονώνεται συστηματικά γεωστρατηγικά μόνο και μόνο για να μπορεί να είναι αρκούντως μακράν όταν θα χτυπήσει για δεύτερη φορά η Τουρκία στρατιωτικά, ώστε να μοιραστεί το νησί τελικά πενήντα-πενήντα όπως διεκδικεί η Τουρκία εδώ και χρόνια και όχι μόνο με τον Ερντογάν!

🔴 Γιατί δεν κάναμε συμφωνία οριοθέτησης με την Κύπρο και κάναμε μόνο με την Αίγυπτο;

Να δούμε γιατί κάναμε μόνο συμφωνία με την Αίγυπτο.
Η συμφωνία κλείστηκε με παρέμβαση των Αμερικανών! Ο broker της συμφωνίας ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα γκρίνιαξε η Γερμανία, γιατί μέσω της διαδικασίας Μπορέλ, δηλαδή της διαδικασίας που ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου, της μυστικής διπλωματίας, του λεγόμενου διαλόγου ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα όπου προέβλεπε τους θεατρινισμούς της 27ης και 28ης Ιουλίου, όταν στην περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία εστάλη ο ελληνικός στόλος ως βοηθητική δύναμη στον αμερικανικό στόλο, καθότι πλέον οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν διοικούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση ούτε από τον ΑΓΕΕΘΑ.

🔴 Συνδιοικείται ο στόλος και οι ένοπλες δυνάμεις μας από τους Αμερικανούς!

Ο ελληνικός στόλος στάλθηκε εκεί υπό την αιγίδα του αμερικανικού στόλου ο οποίος στις 27 του μηνός ανακοίνωσε ότι ο ελληνικός στόλος κατέβηκε για να κάνει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο Eisenhower και την ομάδα μάχης που έχει συγκροτήσει.

Όπως επίσης τώρα βρίσκεται εκεί για να συνοδεύσει την πλατφόρμα ή το περίφημο μεγάλο σκάφος των 287 μέτρων ένα τεράστιο σκάφος το οποίο ,αν θυμάμαι καλά ανήκει στην 5η Μεραρχία των πεζοναυτών των αμερικανών και είναι κομαντάντε control! Κατά κύριο λόγο είναι σκάφος διοίκησης, όπου μπορεί να κάνει πιο άμεση την επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων και από τον αέρα και από τη θάλασσα και από το έδαφος σε περίπτωση εισβολής και επεμβάσεις των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων!

Για αυτό το λόγο φτιάχτηκε αυτό, ώστε να μπορεί να διοικεί τέτοιου είδους εκστρατείες- παρεμβάσεις.

Το συγκεκριμένο πλοίο έφτασε στη Νάπολη στις 13 του μηνός και αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στην περιοχή μαζί με τον 6ο στόλο τον Αμερικανικό.

Τώρα βέβαια, κανένας δεν αναρωτιέται τι θέλει ένα τέτοιο σκάφος, όπου ο σκοπός του είναι να οργανώνει επιχειρήσεις επέμβασης του αμερικανικού στρατού σε περιοχές σε συνδυασμό με αποβάσεις πεζοναυτών επιχειρήσεις Αεροπορίας και Ναυτικού κατά κύριο λόγο από επιθετικά σκάφη όπως το eisenhower και αυτά που το πλαισιώνουν, είναι ένα θέμα.

Δεν ήρθε για την Ελλάδα στην πραγματικότητα ήρθε για να προστατεύσει τον Τουρκικό στόλο!

Γιατί όμως να προστατεύσει τον Τουρκικό στόλο;

Γιατί την ίδια εποχή 26 με 29 Ιουλίου στην ίδια περιοχή, όπου υποτίθεται ότι γινόταν η αντιπαράθεση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το τούρκικο,παραμύθια δηλαδή, συνέβαινε και άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό με φρεγάτες τύπου stealth που διαθέτουν και οι δύο στόλοι, της Αιγύπτου δηλαδή και της Γαλλίας, και επειδή οι Αμερικάνοι δεν Θέλανε μία επανάληψη τύπου auvatilia, δεν θέλανε δηλαδή κάποιων αγνώστων στοιχείων σκάφη να βάλουν και να βυθίζουν τουρκικά πολεμικά είτε συνοδευτικά είτε φρεγάτες είτε το Oruc Reis το ίδιο, για αυτό και βρέθηκαν στην περιοχή για να αποτρέψουν τυχόν επιχείρηση των Αραβικών Εμιράτων της Αιγύπτου και της Γαλλίας εναντίον της Τουρκίας, προκειμένου να επιβάλει τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα.

Αυτή ήταν η πρώτη ενέργεια των Αμερικάνων.

Η δεύτερη ενέργεια είναι να βάλει την Ελλάδα να υπογράψει αυτό το κατάπτυστο σύμφωνο με την Αίγυπτο! Προκειμένου ο Σίσι να ικανοποιηθεί ως προς το αίτημα του ως προς την διεκδίκηση επιρροής στην περιοχή της κυρηναϊκής.

Με αυτό τον τρόπο προωθούνται τα συμφέροντα της Αιγύπτου στη μυστική διαπραγμάτευση που αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο Παρασκήνιο προκειμένου να διαμελιστεί η Λιβύη κατά τα γνωστά αποικιοκρατικά προηγούμενα, δηλαδή ανάμεσα σε Τριπολίτιδα και Κυρηναϊκή.

Όπου η κυρηναϊκή να περάσει στον έλεγχο ή στη ζώνη ασφαλείας της Αιγύπτου όπως ήθελε και η Αίγυπτος.
Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα πληρώνει σε βάρος της πάντα, σε βάρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της.

Διότι δεν υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα, καθότι είμαστε υποτελείς και πότε διεκδικήσαμε κυριαρχία σαν επίσημο ελληνικό κράτος για να την διεκδικήσουμε τώρα;

Παρόλα αυτά οι μειωμένες θαλάσσιες ζώνες σημαίνουν και μειωμένη κυριαρχία επί του εδάφους αυτά συνδέονται οργανικά δεν μπορεί το ένα χωρίς το άλλο.

Έτσι λοιπόν για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Σίσι κλείνει αυτή η κατάπτυστη συμφωνία και ταυτόχρονα αφήνει το περιθώριο ο Σίσι να διαπραγματευτεί με την Τουρκία για το υπόλοιπο της ζώνης που διεκδικεί η Τουρκία!! Για αυτό και είναι χαρούμενος ο Τσαβούσογλου και λέει δικαιώνονται οι θέσεις της Τουρκίας!!!

🔴 Γιατί το κάνουν οι Αμερικανοί αυτό;

Διότι η Αίγυπτος έκλεισε δύο σημαντικές συμφωνίες με τη Ρωσία μία για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας παρέλαβε τα πρώτα τρένα από τη Ρωσία και λοιπά και δεύτερη, στρατηγική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου από τη Ρωσία.

Επομένως λοιπόν οι Αμερικανοί πάση θυσία έπρεπε να αποτρέψουν τη διείσδυση της Ρωσίας στη συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη δημοσίευση ή την διοχέτευση στον τύπο ενός σχεδίου ανησυχίας των αμερικανών και των ευρωπαίων-- των Γερμανών κατά κύριο λόγο

Αν θυμάμαι καλά δημοσιεύτηκε στο Spiegel για την ανάπτυξη 10 στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή της Βόρειας υπερσαχαριας και υποσαχάριας Αφρικής από τους Ρώσους.
Μετά από κάτι τέτοιο οι Αμερικάνοι θέλανε πάση θυσία να ελέγξουν την κατάσταση στην Αίγυπτο και για αυτό τους δίνουν αυτά που ζήταγε ο Σισυ και ταυτόχρονα αφήνουν περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, της Αιγύπτου με την Τουρκία σε βάρος πάντα της Ελλάδας!

Για αυτό υπογράψαμε την κατάπτυστη πρωτοφανή συμφωνία με την Αίγυπτο!

Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν το έχει κάνει, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ!