Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ναι στα 18, αλλά...

Σκέπτεται λέει η κυβέρνηση να θεσπίσει την υποχρεωτική στράτευση στα 18.


Αν δεν είναι ένα «πυροτέχνημα», απλά για να έχουμε κάτι να συζητάμε και να αποπροσανατολιστεί η κοινωνία από τα προβλήματα που υπάρχουν, οικονομία, κορονοϊός, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό κ.α., είναι μία πρόταση προς την σωστή κατεύθυνση.

Αλλά...

Ναι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18, αλλά να γίνεται πραγματική εκπαίδευση σε όπλα, νέες τεχνολογίες, ασκήσεις και όχι μία ανούσια θητεία στο... καψιμί (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας, προφέρεται Κα-Ψι-Μί).

➤ Να υπάρχει πραγματική εκπαίδευση, όπως επίσης μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο κάθε παιδιού, σύμφωνα με την σχολή στην οποία έχει επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ή ακόμα και δικαίωμα επιλογής στις γνώσεις που θα θέλει να αποκτήσει ένας νέος. Να μην πάει χαμένη μία χρονιά από την ζωή του κάνοντας άσκοπες βόλτες εντός και εκτός του στρατοπέδου.

Να ιδρυθούν νέα κέντρα εκπαίδευσης, και αυτά να είναι στον Έβρο, στα σύνορα με την Αλβανία και στα νησιά μας, να ενισχυθεί η περιφέρεια και οι ακριτικές περιοχές μας, να υπάρξει ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις πρωτεύουσες των μεγάλων αστικών κέντρων.

➤ Και ναι, να πηγαίνουν και οι γυναίκες υποχρεωτικά στο στρατό. Δεν είμαστε ούτε Ελβετία, ούτε Μάλτα. Γείτονες μας δεν είναι το Λουξεμβούργο και η Γαλλική Ριβιέρα, αλλά ο Τούρκος, ο Αλβανός και ο σκοπιανός. Όλοι τους θέλουν κάτι από Ελλάδα...