Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία του νέου κύκλου της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και των αλλαγών που επέφερε στην εκπαιδευτική διαδικασία...

εύχομαι από καρδιάς στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, μια αποδοτική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή. Μία χρονιά που όλοι ευχόμαστε να αποτελέσει ένα ταξίδι – ορόσημο στη γνώση για τη νεολαία του τόπου μας.

Παράλληλα με τις ευχές, θέλω να διαβεβαιώσω την εκπαιδευτική κοινότητα, ότι, στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ο Δήμος Κατερίνης λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η νέα σχολική περίοδος. Προς την κατεύθυνση αυτή, έγκαιρα υπήρξε από τις υπηρεσίες μας μέριμνα για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την επισταμένη καθαριότητα, τις απολυμάνσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των διδακτηρίων, τη διάθεση του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.

Επιπλέον, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ενώ το σύνολο των υπηρεσιών μας τίθεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Με τη σκέψη μου στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δήμου μας, με αίσθημα ευθύνης και εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος, ότι, θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα λειτουργίας. Το οφείλουμε στους κόπους και τα όνειρα των παιδιών μας. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!


Κώστας Κουκοδήμος
Δήμαρχος Κατερίνης