Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής Χριστίνα Μόσχη και ο προπονητής της Γιώργος Γραμμενόπουλος ανοίγουν τις καρδιές τους στην «ΑΛΗΘΕΙΑ». (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) (3/9/20)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Η αθλήτρια του Αρχέλαου Κατερίνης Χριστίνα Μόσχη που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, και ο προπονητής της Γιώργος Γραμμενόπουλος μιλάνε στην κάμερα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις επιτυχίες τους, τα όνειρα και τους στόχους τους, τις δυσκολίες, αλλά εκφράζουν όμως και μία πικρία…

Τους συναντήσαμε στις 3/9/2020 στο Β΄ ΔΑΚ, ξεναγηθήκαμε στο σκοπευτήριο, όπου είδαμε με υπερηφάνεια την Χριστίνα Μόσχη να φοράει την στολή της εθνικής Ελλάδος με το εθνόσημο και την είδαμε να σκοποβολεί, πριν η ίδια και ο προπονητής της μιλήσουν στην κάμερα μας.



Η Χριστίνα Μόσχη τα τελευταία δύο χρόνια εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και την έχουν χαρακτηρίσει ως το παιδί-θαύμα της σκοποβολής. Η ίδια δικαιώνει τον τίτλο που της έδωσαν και τελευταίο επίτευγμα της είναι το Πανελλήνιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων με σκορ 570/600. Επίδοση παγκόσμιας κλάσης που κατέρριψε το προηγούμενο δικό της ρεκόρ με 569/600) που το είχε πετύχει στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Μονάχου. Επίσης έκανε ρεκόρ και στον τελικό όπου τερμάτισε πρώτη με 237,7 και κατέκτησε τίτλο και Χρυσό μετάλλιο, καταρρίπτοντας και το ρεκόρ του τελικού.


Παράλληλα με τις επιτυχίες στον αθλητισμό η Χριστίνα Μόσχη, είναι και μία άριστη μαθήτρια που από φέτος θα σπουδάσει Ιατρική στην Θεσσαλονίκη.




Σε ερώτηση της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» αν κάποιος από τις τοπικές αρχές (Δήμος, Αντιπεριφέρεια, βουλευτές κ.α.) επικοινώνησε μαζί της για συγχαρητήρια ή έστω για ένα μπράβο, η απάντηση της ήταν: «Δυστυχώς δεν επικοινώνησε κανείς και ούτε έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον»…



Η Χριστίνα Μόσχη είναι αυτή τη στιγμή το Νο2 της σκοποβολής στην Ελλάδα, στις γυναίκες αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες, πίσω από την ολυμπιονίκη μας Άννα Κορακάκη.


Την πικρία του για το ίδιο θέμα εξέφρασε και ο προπονητής της Χριστίνας Μόσχη, Γιώργος Γραμμενόπουλος λέγοντας μας «Τι άλλο περισσότερο θα πρέπει να κάνει η Χριστίνα για να ενδιαφερθούν κάποιοι (τοπικές αρχές) περισσότερο.»


Μιλώντας για το σκοπευτήριο του Β΄ ΔΑΚ ο κ. Γραμμενόπουλος μας είπε: «Είναι ένα σκοπευτήριο 35 ετών, τόσο οι χώροι του όσο και ο εξοπλισμός, η θέρμανση κ.α. Εκτός από την ανακαίνιση των χώρων, χρειάζεται και μία ανακαίνιση και αναβάθμιση της διάθεσης του πώς βλέπουν οι αρχές το αγώνισμα μας. Η σκοποβολή ζητάει το κομμάτι που της αναλογεί.»










Η πορεία της Χριστίνας τόσο στον αθλητισμό όσο και στις σπουδές της, αποτελεί τιμή για την πόλη της Κατερίνης, αλλά το κυριότερο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Για αυτό είναι χρέος όλων μας, να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες, και ο καθένας στον βαθμό που του αναλογεί να βοηθήσει με τα απαραίτητα που χρειάζονται ώστε ο αθλητισμός στην Κατερίνη, όχι απλά να... συντηρείται, αλλά να απογειωθεί!




➤ Δείτε τι είπαν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" η πρωταθλήτρια μας Χριστίνα Μόσχη και ο προπονητής της Γιώργος Γραμμενόπουλος