Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης. Βασίλης Γκόλιας και Μαρία Ζάχου. Μηλιά, 16 μήνες μετά τις εκλογές. Τα προβλήματα, οι δρόμοι και η μη στήριξη του τουρισμού

16 μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές δεν φαίνεται να αλλάζουν πολλά στην Κάτω, τη Μεσαία και την Άνω Μηλιά.

Η νέα δημοτική αρχή που ψηφίστηκε για να διορθώσει τα λάθη των παλιών (και όχι απλά να μας λέει τι δεν έκαναν αυτοί) προς το παρόν δεν δείχνει να έχει βάλει ως προτεραιότητα τις επενδύσεις στα χωριά μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς το καλοκαίρι πέρασε χωρίς να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τα περισσότερα από αυτά.


Νερό:

Εδώ φαίνεται ότι έγινε δουλειά. Το πρόβλημα υπήρξε και φέτος, όμως σε μικρότερη ένταση σε σχέση με το παρελθόν

Άρδευση:

Το πρόβλημα παραμένει, με την πλειοψηφία των αγροτών μας να υποφέρουν και το καλοκαίρι του 2020.

Δρόμοι:

Είναι σε κακή κατάσταση (βλέπε και σχετικές φώτο). Πλέον δεν μιλάμε απλά για προβληματική πρόσβαση των κατοίκων στα χωράφια τους, αλλά ακόμη και στο κοιμητήριο.

Επίσης σε κάποια σημεία θα πρέπει να τοποθετηθούν καθρέφτες γιατί δεν υπάρχει ορατήτα και ελοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων.

Σε ένα σημείο έχει γίνει κατολίσθηση και δεν φαίνεται να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο για να αποτραπεί η επανάληψή της

Από ότι φαίνεται, η νέα δημοτική αρχή έκανε κυρίως εργασίες στον κεντρικό δρόμο, αφήνοντας τους υπόλοιπους δρόμους ασυντήρητους.

Οι λακκούβες ήταν πολλές και έγιναν περισσότερες...

Το ότι μας λείπουν πολλοί δρόμοι σύνδεσης με άλλα χωριά είναι εκ του περισσού, μιας και προς το παρόν δεν καταφέρνουμε να συντηρήσουμε τους υπάρχοντες...

Τουρισμός: Καμία δράση, καμία κίνηση


Όταν προεκλογικά ο συνδυασμός μας μίλησε για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστική προβολής και υποστήριξης των χωριών μας στον ορεινό όγκο, στην αρχή μας ειρωνεύτηκαν και μετά μας αντέγραψαν (και) αυτή την πρόταση.

Όμως δυστυχώς μετά τις εκλογές και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και θα αρχίσει να βάζει στον τουριστικό χάρτη τα χωριά μας, όπως πχ τις Μηλιές.

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε έμπρακτα τους μηλιώτες

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να στηρίξουμε τα έργα σε κάθε χωριό του Δήμου μας, ειδικά όταν αυτά κοστίζουν ελάχιστα ποσά.

Αν αποφασίσετε να σκύψετε πάνω στα προβλήματα της Κάτω, της Μεσαίας και της Άνω Μηλιάς (αλλά και των άλλων χωριών, που σε γενικές γραμμές παρουσιάζουν την ίδια εικόνα), τότε είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, να σας βοηθήσουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος θα ακούσει το «μπράβο».

Αν όχι, θεωρούμε ότι κάνετε λάθος και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, για να ακουστεί η φωνή των συνδημοτών μας.
Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών


Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Βασίλης Γκόλιας
Τοπικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Μηλιάς
Μαρία Ζάχου
Τοπική Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Κατερίνης