Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η κατάθεση στεφάνων και το Αρχιερατικό Τρισάγιο στο μνημείο του Αντισυνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου (ΦΩΤΟ - 15/10/2020)

Μπροστά σε λίγο κόσμο (κυρίως επίσημοι) τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου του Αντισυνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου, Αρχιερατικό Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

➤ Η όμορφη εικόνα του αναβαθμισμένου από τον Δήμο Κατερίνης, μνημείου μετριάστηκε δυστυχώς από τα μέτρα για τον κορονοϊό, που δεν επέτρεψαν στον κόσμο και κυρίως στην μαθητική νεολαία μας να παραστεί και να τιμήσει τον ήρωα της Κατερίνης, Αντισυνταγματάρχη Σβορώνο και τους πεσόντες Αξιωματικούς και οπλίτες που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλης μας.

Έτσι, στην τελετή ήταν μόνο επίσημοι και μία μικρή αντιπροσωπεία μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και από το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

➤ Άγημα του Στρατού δεν υπήρχε και από ότι πληροφορηθήκαμε ούτε αύριο στην επέτειο απελευθέρωσης δεν θα βρίσκεται να αποδώσει τιμές. Δεν κατανοούμε την λογική (λόγω κορονοϊού) να μην υπάρχει στρατιωτικό άγημα, όταν την ίδια στιγμή είναι «συνωστισμένοι» οι επίσημοι ο ένας δίπλα στον άλλο... Θα μπορούσε να υπάρχει στρατιωτικό άγημα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να τηρηθούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να δοθεί η απαιτούμενη αξία στην σημερινή ημέρα.

Όσο για την προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης να αναβαθμίσει το μνημείο, την χαρακτηρίζουμε θετική και χαιρόμαστε που για πρώτη φορά αντικρίζουμε μία τόσο όμορφη εικόνα σε έναν χώρο που τόσα χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος και πνιγμένος στα χόρτα, ενώ πάντα λίγες ημέρες πριν την επέτειο της απελευθέρωσης απλά γινόταν ένα γρήγορο κόψιμο των χόρτων και ένα άσπρισμα... 

➤ Αξίζουν συγχαρητήρια στην νέα δημοτική αρχή για την αναβάθμιση του μνημείου του Αντισυνταγματάρχη Σβορώνου όσο και του μνημείου των πεσόντων στο Σ.Σ. Κατερίνης.

➤ Μπορούν όμως να γίνουν περισσότερα στην περιοχή του μνημείου του Σβορώνου, όπως ένα πάρκινγκ για να μπορεί ο επισκέπτης να προσεγγίζει τον χώρο με ασφάλεια, ένα κιόσκι με παγκάκια μιας που το μνημείο είναι κάτω από τον ήλιο, ένας πίνακας-πινακίδα με πληροφορίες για το τι έγινε εκεί στα ελληνικά και τα αγγλικά, πινακίδες στον δρόμο για το μνημείο, όπως τέλος θα μπορούσε να φωτιστεί ο χώρος το βράδυ. 













* Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο από την κατάθεση στεφάνων.