Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Γενέθλια σήμερα για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης - 115 Χρόνια Ιστορίας για τον Σύλλογο των Ηρώων

Μεγάλη ημέρα σήμερα για έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ελλάδος. Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης συμπληρώνει 115 χρόνια ιστορίας.


Ήταν 29 Νοεμβρίου 1908 όταν ιδρύθηκε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος ο οποίος είναι τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή, ενός από τους αρχαιότερους εν ενεργεία συλλόγους στην Ελλάδα και ο παλαιότερος στην Θεσσαλονίκη.

Τα χρώματα του (μπλε και άσπρο) τα πήρε από τα χρώματα της ελληνικής σημαίας για να δείξει την εθνικότητα των αθλητών του στην τότε κατεχόμενη από τους Τούρκους Θεσσαλονίκη.

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης όμως έρχεται από πιο παλιά, γιατί κατάγεται από τον Όμιλο Φιλομούσων Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1899!

Ο Γυμναστικός Σύλλογος περιλαμβάνει στις τάξεις του δεκάδες αθλήματα με μεγάλες επιτυχίες και μεγάλη συμβολή στον αθλητισμό, την Παιδεία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Ενώ μεγάλη ήταν η συνεισφορά των αθλητών του στους αγώνες του ελληνισμού αφού αθλητές του έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ο Ταγματάρχης Γεώργιος Κατσάνης και ο Γεώργιος Ιβάνωφ ήταν αθλητές του Ηρακλή και τα ονόματα τους δόθηκαν σε γήπεδα του Ηρακλή, το Κατσάνειο προς τιμήν του Ταγματάρχη Κατσάνη και το Ιβανώφειο προς τιμήν του Ιβάνωφ.