Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς στην 17η διαδικτυακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (19-29 Νοεμβρίου 2020)

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το πρόγραμμα της 17ης διαδικτυακής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 29 Νοεμβρίου 2020.

Τη ΔΕΒΘ διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η 17η ΔΕΒΘ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ θα μεταδίδεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.thessalonikibookfair.gr


Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Γωνιάς-Γωνιάς Εφήβων-Γωνιάς Εκπαιδευτικών όπου οι χώροι της Ηelexpo πλημμύριζαν από τις φωνές, τα γέλια και τα χειροκροτήματα των παιδιών και των εφήβων, στη φετινή, διαδικτυακή, εκδοχή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης αναγνώστες, δημιουργοί, εκδότες, πολιτιστικοί φορείς και διοργανωτές έρχονται αντιμέτωποι με μια καινούργια πρόκληση: να κρατήσουν ζωντανή την ατμόσφαιρα της Έκθεσης με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μ’ ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα.

Μικροί και μεγαλύτεροι βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία, για έντεκα ολόκληρες μέρες, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα και εργαστήρια που θα οργανωθούν από εκδοτικούς οίκους και πολιτιστικούς φορείς. Θα οργανωθεί επίσης ένας κύκλος εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή πρόσφατες εκδόσεις για παιδιά και εφήβους.

Από την πλευρά του το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα οργανώσει την έκθεση με λόγια και εικόνες «Χρόνος είναι…» με τη συμμετοχή 53 συγγραφέων και 26 εικονογράφων, το αφιέρωμα στα κρατικά βραβεία παιδικού βιβλίου 2019 με τίτλο «5=4=5» που οργανώθηκε σε συνεργασία με τους βραβευμένους συγγραφείς και εικονογράφους και τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους, και τέλος την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια Γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες και ο Δράκος του Νερού» με θέμα τον Νίκο Σκαλκώτα.

Συνολικά στη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 57 εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στρατηγού Καλλάρη 50
15452
Παλαιό Ψυχικό
Τηλ.: 210-6776540
hfc-worldwide.org