Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Κατερίνης

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (ΓΝΚ) βρέθηκε σήμερα 12/11 το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"...

στο πλαίσιο 2ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΚ, καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης η οποία παίζει στη ρουλέτα του κέρδους την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Μετά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 10/11/20 ο Διοικητής του ΓΝΚ, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο πια θα λειτουργεί ως νοσοκομείο μιας νόσου, συνεχίζει, κάνοντας μπαλώματα, να προβαίνει στη συγχώνευση κλινικών προκειμένου να δημιουργηθεί άλλη μια κλινική covid αφού η υπάρχουσα έχει κρασάρει.

Και η γύμνια του «πανέτοιμου» Δημοσίου Συστήματος Υγείας έπιασε πάτο, αφού τη στιγμή που η στάση εργασίας ήταν σε εξέλιξη, η Διοίκηση έδωσε εντολή να μεταφερθεί επί τόπου ο φύλακας του νοσοκομείου στα πλυντήρια προκειμένου να καλυφθεί το κενό εξ αιτίας τεσσάρων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο.

Τα Σωματεία άμεσα κατήγγειλαν το γεγονός στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΚ, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να προβούν σε άμεσες ενέργειες για να επιστρέψει ο εργαζόμενος στο πόστο του.

Οι μάσκες της κοροϊδίας έπεσαν. Διεκδικούμε να μπει τέλος στις πολιτικές που λογίζουν την υγεία των εργαζομένων και του προσωπικού των νοσοκομείων ως κόστος. Να μπει τέλος στην αυθαιρεσία κυβέρνησης και εργοδοτών που κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους, μεταφέροντάς τους από πόστο σε πόστο προκειμένου να μην ξοδέψουν ένα ευρώ παραπάνω για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Αναγκαία και ρεαλιστικά το αίτημα των σωματείων για προσλήψεις επαρκούς προσωπικού για τις δομές υγείας με μόνιμη σχέση εργασίας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

Lockdown στην πολιτική της κυβέρνησης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας!


Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας
Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου