Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Έτοιμες 5 ποδηλατικές ασφαλείς διαδρομές στην Πιερία

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το πραγματικά δύσκολο 2020, καταφέραμε μαζί με φίλους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ποδηλάτες από όλη την Πιερία να ολοκληρώσουμε το δίκτυο 5 τουλάχιστον ασφαλών ποδηλατικών διαδρομών στον Ν.Πιερίας.

Στόχος μας πάντα η ασφάλεια και μετά η αναψυχή, η ψυχαγωγία, η μόρφωση, η διαπαιδαγώγηση, η άσκηση, η διασκέδαση και η καλύτερη ποιότητα ζωής μέσο του αγαπημένου οχήματος, το ποδήλατο! Για τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν υπάρχει καλό και κακό ποδήλατο αλλά καλοσυντηρημένο ή εγκαταλειμμένο! Ούτε καλός και κακός ποδηλάτης αλλά επιμελής ή αδιάφορος.

Το 2020 μας αφήνει με μία πικρή γεύση αλλά μας βοήθησε να αναδιοργανωθούμε, αφού πραγματικά δεκάδες ήταν οι φίλοι που περίμεναν με αγωνία, τις εθελοντικές μας δράσεις & εκδηλώσεις. Καρτερώντας με υπομονή περισσότερο από 25 χρόνια, τους «ποδηλατόδρομους της Κατερίνης»,δεν μένουμε άπραγοι «παρακαλώντας» την κάθε δημοτική (προηγούμενη) αρχή, πότε θα μας δώσει την άδεια να ξανανοίξουμε το πάρκο κυκλοφοριακής για ΟΛΟ τον κόσμο κλπ…

Ανοίγουμε ή πιο σωστά ξανά-ανοίγουμε την πρώτη ποδηλατική διαδρομή ΕΛ1-EL1, ξεκινώντας πάντα από την Κατερίνη και φτάνοντας μέχρι το πλατανόδασος Νεοκαισάρειας. Είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερης ιστορικής αξίας ποδηλατική διαδρομή που καθαρίσαμε, οριοθετήσαμε σαν ΕΛ.Π.ΠΙ. στο σημείο που πιθανολογείται ότι έγινε η ΜΑΧΗ της ΠΥΔΝΑΣ το 168 π.Χ. Στην συνέχεια έχουμε οριοθετήσει ακόμα το ΕΛ-2 ,ΕΛ-3,ΕΛ-4, ΕΛ-5 φτάνοντας μέχρι τους πρόποδες του Ολύμπου και το καταφύγιο στα Κρεβάτια υψ. 1000 μ. Αναμένοντας τις άδειες για σηματοδότηση, από τους Δήμους Κατερίνης και Δίου- Ολύμπου συνεχίζουμε και προτείνουμε την οριοθέτηση ασφαλών τουριστικών ποδηλατικών διαδρομών και στην Βόρεια Πιερία.

Οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας–ΕΛ.Π.ΠΙ. είναι ανοιχτή εθελοντική ποδηλατική ομάδα με ασφαλείς δράσεις περισσότερο από 25 χρόνια. ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ από κανένα πρόγραμμα. ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ και δεν ΕΛΑΒΑΝ κανενός είδους χρηματοδότηση. Λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Υποστηρίζουν και συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση συλλόγου που θα τους ζητηθεί. Οι εκδηλώσεις επιβλέπονται ΠΑΝΤΑ από πιστοποιημένο εθελοντή διασώστη (BLS), πιστοποιημένο ποδηλάτη ξεναγό (MIAS MBL2). (Μπορείτε να συμμετέχετε ελεύθερα μετά την λήξη της καραντίνας) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ >ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΠΛΡ. 23510 73977