Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους: «Αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τηρούμε τα μέτρα»

Με αφορμή την περιορισμένη συμμετοχή των πιστών στη φετινή«λιτή» τέλεση των Ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την Ημέρα των Χριστουγέννων...

και πάντα στο πλαίσιο των νέων δεδομένων και των περιορισμών που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος προτρέπει και επισημαίνει τα εξής:

• Όσοι από τους πιστούς ανήκουν σε υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα) προτρέπονται να αποφεύγουν την έξοδο από τα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς, χάριν της προστασίας της υγείας τους και της αποφυγής συγχρωτισμού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταλάβουν κατ’ οίκον, σε συνεννόηση με τους ιερείς.

• Οφείλουμε εντός και εκτός των Ιερών Ναών να σεβαστούμε την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών και συγκεκριμένα τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και χρήση αντισηπτικού.

• Όσοι επιθυμούν να μεταλάβουν είναι προτιμότερο να προσέρχονται μετά το πέρας κάθε Θείας Λειτουργίας. Σημειωτέον, ότι στις Εκκλησίες των πόλεων και κωμοπόλεων θα τελεστούν περισσότερες Θ. Λειτουργίες, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί. Για περισσότερες λεπτομέρειες στην Ιστοσελίδα: www.imkitrous.gr , καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους εύχεται εγκαρδίως προς όλους «Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα» με υπομονή, σύνεση, υπευθυνότητα και δυνατή πίστη προς τον Θεό με την προσδοκία της υπέρβασης της σημερινή δύσκολης δοκιμασίας που βιώνει όλη η ανθρωπότητα.