Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την ελευθερία του τύπου» - Την ίδια ώρα η Τουρκία είναι 2η στον κόσμο σε φυλακίσεις δημοσιογράφων...

Προκλητικό μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, με αφορμή την Ημέρα Εργαζόμενων Δημοσιογράφων της 10ης Ιανουαρίου.

Στο μήνυμα του ο Ερντογάν αφού υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ελευθερία του τύπου, στο τέλος πετάει και το καρφάκι του: «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την κατάχρηση αυτής της έννοιας και την χρήση της για μαύρη προπαγάνδα σε βάρος της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

2η στον κόσμο η Τουρκία σε φυλακίσεις δημοσιογράφων μετά την... Κίνα, σύμφωνα με το statista.com. ενώ αναφέρει επίσης ότι εκτός από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές, υπάρχουν πολλοί ακόμα που αντιμετωπίζουν δικαστήρια και αγωγές.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, καθώς και δεκάδες οργανώσεις ανά τον κόσμο για την ελευθερία του τύπου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της δημοσιογραφίας στην Τουρκία.

231 Δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία μετά το «πραξικόπημα» του 2016.

Reuters: (19/9/2019): Περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία. 

Μετά από όλα τα παραπάνω ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ελευθερία του τύπου!

* Φωτογραφία από 愚木混株 Cdd20 από το Pixabay