Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ένα απλό πράγμα που όμως πέρασαν χρόνια και χρόνια για να γίνει...

Στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" εκτός από τα κακώς κείμενα (για αρκετά θέματα) που κατά διαστήματα αναδεικνύουμε, δεν διστάζουμε να δίνουμε και τα εύσημα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.

Δεν θυμόμαστε πόσα χρόνια (15, 20 χρόνια, ποιος θυμάται), εκείνες οι πέτρες, βράχοι ήταν παρατημένοι στο πάρκο της Κατερίνης, δίπλα στην ΕΚΑΒΗ. Ήταν ένα εντελώς αντιαισθητικό θέαμα, αλλά και θέμα ασφάλειας των περαστικών και των μικρών παιδιών που έπαιζαν στο πάρκο. Πιστεύαμε ότι για να είναι εκεί οι πέτρες, κάποιο σκοπό εξυπηρετούσαν, ίσως για κάποιο... μελλοντικό έργο (που πάλι δεν δικαιολογούσε την παραμονή τους για τόσο μεγάλο διάστημα σε έναν δημόσιο χώρο). Λέγαμε, άντε σήμερα, άντε αύριο, άντε σε μερικές μέρες, θα απομακρυνθούν οι πέτρες. Έλα ντε που αυτό δεν γινόταν και τα μαλλιά μας... άσπρισαν, τα παιδάκια που έπαιζαν εκεί, έγιναν μεγάλοι άντρες, πήγαν στρατό, παντρεύτηκαν και οι πέτρες ήταν ακόμα σε εκείνο το μέρος!

Πριν από λίγες μέρες οι πέτρες απομακρύνθηκαν. Μπορεί για τον άλφα λόγο, μπορεί για τον βήτα λόγο, δεν μας ενδιαφέρει ο λόγος. Σημασία έχει ότι καθαρίστηκε ο χώρος και η εικόνα που βλέπουμε πλέον είναι καλύτερη από ότι στο παρελθόν. Για αυτό οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στον Δήμο Κατερίνης για αυτή του την ενέργεια και κυρίως σε αυτούς που σκέφτηκαν αυτό το απλό πράγμα που δεν γινόταν εδώ και χρόνια... Να στείλουν ένα συνεργείο και να καθαρίσει την περιοχή.