Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

«Τόσο καιρό κλειστά τα σχολεία, τώρα που άνοιξαν κάνουν έργα;» (ΦΩΤΟ)

Αυτή ήταν η απορία γονιών που σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας των Δημοτικών-Νηπιαγωγείων, έφερναν τα παιδιά τους στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Από τις 21 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2020), συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, κατασκευάζουν πεζοδρόμια με τους γνωστούς πια σε όλους μας κυβόλιθους, επί της Δημητρίου Γούναρη μπροστά από το 15ο Δημοτικό Σχολείο.

➤ Είχαμε γράψει τότε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" : Το πρόβλημα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης δεν ήταν οι κυβόλιθοι, αλλά το στενό πεζοδρόμιο...

Και φυσικά είναι σημαντικό να γίνονται έργα και μάλιστα μπροστά από Σχολεία της πόλης μας, δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Είχαμε γράψει: «Οποιαδήποτε παρέμβαση για βελτίωση της ποιότητας των πεζοδρομίων είναι επιθυμητή.» 

Η ένσταση η δικιά μας αλλά και γονιών που σήμερα το πρωί πήγαν τα παιδιά τους στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, είναι ότι τα έργα θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί. Και όλοι γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα (σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας), τα σχολεία να άνοιγαν σήμερα, κάτι που όντως έγινε. Ο καιρός όλο αυτό το διάστημα ήταν καλός και ευνοούσε τις εργασίες σε εξωτερικό χώρο. Οπότε θα έπρεπε ο Δήμος Κατερίνης να επισπεύσει τις εργασίες.

Σήμερα το πρωί και την ώρα που έφερναν τα παιδιά τους στο σχολείο οι γονείς είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο, βρήκαν την οδό Δημητρίου Γούναρη (από την πλευρά του σχολείου) να είναι κλειστή με κορδέλα, τα πεζοδρόμια από την μία πλευρά όπου στεγάζονται τόσο το ολοήμερο σχολείο, η αίθουσα υπολογιστών και το γυμναστήριο μέσα στα μπάζα (αλλά και στο απέναντι πεζοδρόμιο, εργαλεία κ.α.), ενώ όσοι έφερναν τα παιδιά τους με αυτοκίνητο αναγκάζονταν να κάνουν κύκλους για να φτάσουν στο σχολείο.

Λογική λοιπόν η απορία που μας μετέφεραν γονείς: «Τόσο καιρό κλειστά τα σχολεία, τώρα που άνοιξαν κάνουν έργα;»

Πλέον ευελπιστούμε ότι ο Δήμος Κατερίνης θα επισπεύσει τις εργασίες ώστε η ταλαιπωρία γονιών και παιδιών να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη, αν και ο καιρός έχει αρχίσει να χαλάει...