Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Στη μνήμη Ιγνάτιου Μεϊμάρη - ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στην εκπνοή μιας πρωτόγνωρης χρονιάς που ταλαιπώρησε την ανθρωπότητα...

το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ σε σύμπραξη με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής & Οικονομικής Ανάπτυξης (Δ.Ι.Ε.Ο.Α), προχώρησε σε μια πράξη αναγνώρισης και στήριξης του έργου του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα προέβη στη δωρεά μιας συσκευής «Υποστήριξης του Αναπνευστικού-τύπου BI-PAP» η οποία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας αναμένεται να βοηθήσει σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας.

Η καθόλα ανθρωπιστική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στη μνήμη του αείμνηστου Ιγνάτιου Μεϊμάρη, υποστηρικτή του έργου του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ και ιδρυτή του Δ.Ι.Ε.Ο.Α.

Την πολύτιμη συσκευή παρέδωσε, σε μια σεμνή τελετή το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020, στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Γεώργιο Χατζηγεωργίου, αντιπροσωπεία του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο ιατρό Δρ Παναγιώτη Ταρενίδη και τα μέλη τους ιατρό Δρ Ηρακλή Τσανικίδη, Γεώργιο Παπαδημητρίου και Ιωάννη Κιτιξή, παρουσία και της εκπροσώπου του Δ.Ι.Ε.Ο.Α, συζύγου του εκλιπόντος, Νένας Μεϊμάρη.

Στην προσφώνησή τους τόσο ο κ. Ταρενίδης, όσο και η κ. Μεϊμάρη αναφέρθηκαν με συντομία στο σκεπτικό και στην στόχευση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, μνημονεύοντας το έργο και τη συμβολή του Ιγνάτιου Μεϊμάρη στην ανθρώπινη προσφορά και φροντίδα.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου αφού ευχαρίστησε τους δωρητές για τον συμβολισμό αλλά και την πρακτική αξία αυτής της πρωτοβουλίας, επισήμανε την καθοριστική χρησιμότητα στο κατά πόσο είναι απαραίτητος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του αναπνευστικού συστήματος, τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο με τις αυξημένες ανάγκες.

Σε δήλωσή του για την όλη διαδικασία, ο κ. Ταρενίδης, τόνισε: « Η ιδέα γεννήθηκε προ έτους με αφορμή τη χρονική συγκυρία που έλαβε χώρα πριν 13 μήνες το βράδυ της εκδήλωσης του τμήματος μας «Ολύμπιος Ζευς» της ΑΧΕΠΑ –ΕΛΛΑΣ για τις εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου . Παρών στη διάλεξη ο φίλος του τμήματος μας Ιγνάτιος Μεϊμάρης, ο οποίος αρκετά χρόνια πριν επέλεξε συνειδητά με τη σύζυγο του Νένα, να συνεχίσει τις κοινωνικές του δράσεις στην Κατερίνη αντί της Βοστόνης.

Δημιούργησε το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης με αρχές και στόχους συγκλίνουσες σε μεγάλο βαθμό με τις αρχές και τις αξίες της Αμερικανικό-Ελληνικής Μορφωτικής και Προοδευτικής Ένωσης.

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση μας εκείνη τη βραδιά ο Ιγνάτιος «έφυγε» αιφνίδια από κοντά μας, αλλά η μνήμη του παραμένει ανεξίτηλη και το όραμά του μας καθοδηγεί κα μας εμπνέει.»

Ο επίλογος της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ γράφηκε από την πιο απλή και συνάμα πολύτιμη πράξη αλληλεγγύης. Το μέλος του τμήματος και συστηματικός αιμοδότης, Ιωάννης Κιτιξής, επισκέφθηκε την μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης όπου δώρισε μονάδα αίματος.