Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον κακό μας τον καιρό…

Μία ακόμη μεγάλη… «κακοκαιρία» τελείωσε, αλλά ας μην απογοητευόμαστε, θα βρεθεί κάτι άλλο για να μας «τρομοκρατούν».


Έτσι το Σ/Κ που πέρασε, είχαμε το…σπάνιο φαινόμενο να χιονίσει μέσα στον χειμώνα και το άκρον άωτον να έχουμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν!

Τα καταφέραμε όμως για ακόμη μία φορά και είμαστε εδώ. Και αν είστε εθισμένοι στην «τρομοενημέρωση» μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλά θέματα για να σας γεμίσουν με άγχος.

Θέματα που δεν θα έπρεπε να σπαταλούν παρά μόνο λίγα λεπτά από την ζωή μας καταφέρνουν με την… βοήθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, να γίνουν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας μας, να μιλάμε μόνο για αυτά, να αγχωνόμαστε, να πονοκεφαλιάζουμε και να χάνουμε τον ύπνο μας.

Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, ξεκινά η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ενεργειακά πιστοποιητικά, ταυτότητα κτιρίων, τακτοποίηση αυθαιρέτων, αδήλωτων τετραγωνικών, κτηματολόγιο κ.α. αντί να αποτελούν απλά μία διαδικασία ρουτίνας, γίνονται αντικείμενο συζητήσεων, αναλύσεων ημερών και εβδομάδων με σκοπό και αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε μόνο αυτά και τίποτα άλλο.

Πρέπει να ζούμε φοβισμένοι και ελεγχόμενοι για να είμαστε υπάκουοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε την κάθε χαζομάρα που μας πασάρουν, ενώ θα έπρεπε το μυαλό και η ψυχή μας να ταξιδεύουν ελεύθερα χωρίς άγχη και περιορισμούς και να είμαστε και να νιώθουμε ζωντανοί.

Πάντα θα υπάρχει μία «κακοκαιρία», μία καταιγίδα, μία χιονόπτωση, κάτι θα υπάρχει ώστε να μην μπορούμε να… ξεφύγουμε, να υπάρχει κάτι που θα μας κρατάει.

Και αν δεν πιάσουν όλα αυτά, θα βρεθεί κάτι άλλο, να είστε σίγουροι...