Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Σε νέο χώρο το ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης

Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51 μεταφέρθηκε το ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης και λειτουργεί από σήμερα για τους πολίτες.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
15-02-2021

Δήμος Κατερίνης: Σε νέες – σύγχρονες εγκαταστάσεις το ΚΕΠ
Κώστας Κουκοδήμος: «Η αναβάθμιση των υπηρεσιών, αποτελεί καθημερινό μας στόχο»

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δήμου Κατερίνης, στο νέο χώρο, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 51 στην Κατερίνη.

Η μεταφορά του ΚΕΠ σε νέο χώρο ξεκίνησε την περασμένη και Πέμπτη ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή) και από σήμερα Δευτέρα είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους πολίτες οι οποίοι μπορούν να προσέρχονται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Κέντρο, για όσο θα είναι σε ισχύ τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Η μετεγκατάσταση του ΚΕΠ (από το ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου) σε νέο σύγχρονο χώρο κρίθηκε επιβεβλημένη, μετά την ένταξή του στην πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Δικυβέρνησης «myKEPlive», μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στο χώρο.

Με τον εκσυγχρονισμό του ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης γίνονται γεγονός «τα ψηφιακά ραντεβού» μέσω του myKEPlive.gov.gr., αφού παρέχεται η δυνατότητα στα Κέντρα να διεκπεραιώνουν και μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών όπως: «Πληροφόρηση – Αίτηση», «Εξυπηρέτηση από το δήμο σας», «Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία» και «Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις».

«Η αναβάθμιση των υπηρεσιών, αποτελεί καθημερινό στόχο του Δήμου Κατερίνης», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μορφακίδη επισκέφτηκε το πρωί τις νέες εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα πως «με τη λειτουργία του ΚΕΠ στο νέο χώρο, διευρύνεται το πεδίο εξυπηρέτησης πολιτών με την εισαγωγή νέων μεθόδων επικοινωνίας και τεχνολογίας». Επιπλέον, τονίζει ο δήμαρχος, ότι «οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους γίνονται ιδανικές, ενώ και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται σε έναν χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις υποδοχής και εξυπηρέτησης του κοινού».

Να σημειωθεί, πως για λόγους περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι ώρες που το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Κατερίνης (Εθνικής Αντιστάσεως 51) παραμένει ανοιχτό στο κοινό για συναλλαγές με φυσική παρουσία είναι από τις 07:30 π.μ. έως τις 15:00, ενώ η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, στα τηλέφωνα 2351 350000 έως 3500008.