Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Τις παραιτήσεις τους θα υποβάλλουν αύριο οι εκλεγμένοι αιρετοί εκπαιδευτικοί από μέλη του ΠΥΣΠΕ Πιερίας

Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της το ηχηρό ράπισμα της συντριπτικής αποχής – 95% στην α/θμια εκπαίδευση- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση, την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ...

και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να πιέσει τους εκπαιδευτικούς, που μαστίζονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, να ψηφίσει αυτούς που δεν ήταν υποψήφιοι.

Για την εκπαιδευτική κοινότητα δεν υπάρχουν εκλεγμένοι αιρετοί και όσοι ορίστηκαν θα προβούν, στις 10-2-2021 και ώρα 12.30΄- 13.00΄ στη Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, σε παραίτηση από μέλη του «Π.Υ.Σ.Π.Ε» Πιερίας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν νομιμοποιεί την συγκρότηση και λειτουργία του «Π.Υ.Σ.Π.Ε» Πιερίας. Άλλωστε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που συγκροτήθηκαν από τις Περιφερειακές Δ/νσεις δεν έχουν γίνει αποδεκτά και δε θα γίνουν από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΔΟΕ-ΣΕΠΕ- συνδικαλιστικές παρατάξεις).

Καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

Απαιτούμε την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών), την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση, καθώς και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια.

Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Κοσκινάς Χρήστος