Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Μέτρα, μέτρα, μέτρα...

Από μεθαύριο Πέμπτη 11 και έως τις 28 Φεβρουαρίου νέα περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν στην Αττική με κλείσιμο σχολείων, οικονομικών δραστηριοτήτων κ.α. μέτρων που θα εξειδικευτούν αύριο.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάτι που αξίζει να δοθεί προσοχή είναι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός: «Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού.» Άρα η ιστορία με τα μέτρα δεν πρόκειται να τελειώσει στα κοντά και τουλάχιστον θα μας ταλαιπωρεί μέχρι τον Απρίλιο, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεδομένο.

Κατά τα άλλα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε για ακόμη μία φορά την... συμπάθεια του για αυτά που περνάμε: «Γνωρίζω καλά, όμως, και την αγωνία της κοινωνίας. Νιώθω την πολύμηνη κούραση. Τον εκνευρισμό.» Ενώ επανέλαβε ότι: «είμαι πεπεισμένος ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας.» Τέλος, ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στο διάγγελμα του εκφράσεις όπως: «Ο ήλιος του εμβολίου φωτίζει την επόμενη ημέρα», «Είναι το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία», ενώ όλοι θυμόμαστε το κλασικό από παλαιότερο διάγγελμα του: «η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο...».

Πόσες φορές άραγε θα γράφεται αυτός ο επίλογος...