Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Παύλος Παυλίδης: Απάντηση για την ΔΕΥΑΚ

Παύλος Παυλίδης: 1. Περσινές μελέτες δίνονται «κατεπειγόντως» με απευθείας διαπραγμάτευση από τη ΔΕΥΑΚ με βάση τον νόμο για τον κορωνοϊό (ενώ η μία δεν έχει σχέση). 2. Τελικά, κ. Μπουσνάκη, ήταν καλός ο κ. Δρούγκας; Οι κ.κ. Κουκοδήμος και Νταντάμης συμφωνούν μαζί σας;

Αξιότιμε κύριε Μπουσνάκη,

Κατ’ αρχάς τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας, αλλά περισσότερο από όλους όλοι οι δημότες σας ευχαριστούμε γιατί «ασχοληθήκατε» να απαντήσετε στο θέμα που ανέδειξα. Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης αγνοεί τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και των δημοτών και αποφεύγει τον διάλογο.

Πάμε να δούμε και... τι ακριβώς απαντήσατε!

- Δώσατε με «απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» δύο μελέτες, αξίας 140.000 Ευρώ. Και οι δύο υπάρχουν στο συρτάρι σας από το 2020, έχουν άλλωστε αριθμούς 46/2020 και 49/2020! Στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε γράψατε ούτε είπατε λέξη για τον νόμο σχετικά με τον κορωνοϊό, που επικαλεστήκατε στην απάντησή σας (αυτά τα μάθαμε ΜΕΤΑ την ερώτησή μου). Και πώς να το κάνετε άλλωστε, όταν ο νόμος αυτός αφορά κατεπείγουσες διαδικασίες και εσείς φέρατε τις μελέτες αυτές με πολλούς μήνες καθυστέρηση, άρα δεν υπήρχε βιασύνη. Αν υπήρχε βιασύνη, σημαίνει ότι ολιγωρήσατε και χάσατε πολύ χρόνο. Διαλέξτε.

- Επίσης η μία μελέτη έχει σχέση με τον νόμο αυτόν και μπορούμε διασταλτικά να καταλάβουμε τη θεωρία που ανακαλύψατε εκ των υστέρων, για τη δημόσια υγεία. Η άλλη όμως μελέτη για το νερό του Κορινού δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοϊό! Αυτή γιατί τη δίνετε χωρίς διαγωνισμό; Και γιατί τη δίνετε με καθυστέρηση τόσων μηνών, αφού είναι έτοιμη από πέρσι; Γιατί αυτή η νέα καθυστέρηση εις βάρος των Κορινιωτών;

Κανείς δεν σας κατηγόρησε ότι κάνατε κάτι παράνομο, αλλά ότι επιλέγετε να κάνετε «απευθείας διαπραγματεύσεις» αντί για διαγωνισμούς, για θέματα που τα κρατούσατε μήνες ολόκληρους! Και μετά την παρέμβασή μου, θυμηθήκατε τον νόμο για τον κορωνοϊό και βάλατε σε αυτόν και μία άσχετη μελέτη.

Το κερασάκι στην τούρτα και το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι η ξαφνική σας μεγάλη εκτίμηση προς τον κ. Φώτη Δρούγκα, πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, του οποίου τις ενέργειες χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα για να αποδείξετε ότι πράξατε σωστά δίνοντας 140.000 Ευρώ με «απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση». Έτσι, σύμφωνα με τα λόγια σας ο κ. Δρούγκας έκανε άριστες επιλογές με εξαιρετικά αποτελέσματα και εφάρμοσε τον ίδιο τρόπο διοίκησης όπως εφαρμόζετε και εσείς σήμερα.

- Πρόκειται για τον ίδιο κύριο Δρούγκα που μαζί με τον κ. Χιονίδη τόσο οι κ.κ. Κουκοδήμος, Νταντάμης και Κυριακίδης όσο και εσείς (αν δεν κάνω λάθος) εγκαλούσατε δημόσια και αφήνατε αιχμές για τον τρόπο διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου γενικότερα.

- Τελικά τι ακριβώς ισχύει; Ήταν κακός ο κ. Δρούγκας όπως λέγατε τότε, ή καλός όπως λέτε τώρα; Πότε είχατε σωστή κρίση για αυτόν;

Για να καταλάβουμε και εμείς ως δημότες αν υπάρχει συνέπεια λόγων ανάμεσα σε όσα λέγονται προεκλογικά και μετεκλογικά.

Σας ευχαριστώ για τον δημόσιο διάλογο και εύχομαι στο μέλλον τα θέματα στο δ.σ. της ΔΕΥΑΚ να έρχονται με αιτιολόγηση και αναφορά των νόμων πριν την ψήφισή τους και όχι μετά. Και όσο γίνεται, παρακαλούμε όλοι οι δημότες να αποφεύγετε τις «απευθείας διαπραγματεύσεις» αν δεν υπάρχει τεράστια ανάγκη.

Με εκτίμηση

Παύλος Παυλίδης
Μέλος δ.σ. της ΔΕΥΑΚ
Στέλεχος του Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»