Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

Χωρίς καμία έκπληξη, πλέον, διαβάσαμε την δημόσια τοποθέτηση του ”επικεφαλής” του συνδυασμού "Ανανέωση Τώρα" κ. Νταντάμη, με την οποία επιχειρεί να αμυνθεί επιτιθέμενος.

Έστω και τούτη την στιγμή θα περιμέναμε να σεβαστεί τον προοδευτικό κόσμο που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές και να απαντήσει στην ουσία και όχι να επιχειρεί για ακόμα μια φορά με ύβρεις και ψευδολογίες να εκτρέψει την προσοχή από τα σημαντικά «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.»

Οφείλουμε όμως για τελευταία φορά να απαντήσουμε στις σκόπιμες ανακρίβειες της παρέμβασης του, με την οποία τεχνηέντως προσπαθεί να στρέψει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας σε θολά μονοπάτια, που μονάχα λίγοι και ευεργετημένοι αντιλαμβάνονται.

Ας αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. Η Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Πιερίας προχώρησε προ ημερών στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ο κ. Νταντάμης, λαμβάνοντας υπόψη την καταστατική λειτουργία του κόμματος, όπου τα συλλογικά όργανα συνεδριάζουν με απαρτία και λαμβάνουν αποφάσεις σύμφωνα με την Αρχή της Πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα ενημερώνουμε ότι η απόφαση μας ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ επί του συνόλου των παρόντων. Θα περιμέναμε να γνωρίζει (ως πρώην κομματικό στέλεχος και κάποτε μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ) ότι οι κομματικές ανακοινώσεις δεν είναι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για να υπογράφονται ονομαστικά από τα μέλη που τις λαμβάνουν. Αφετέρου οι αποφάσεις των κομματικών οργάνων δεν συνοδεύονται από φωτογραφίες. Μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Παράλληλα, εφόσον ο αναπληρωτής δήμαρχος αυτοπροσδιορίζεται ακόμη ως μέλος του Κινήματος Αλλαγής, θα όφειλε να γνωρίζει ότι η συγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής προέκυψε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κάτι το οποίο θα έπρεπε να σέβεται.

Ο κ. Νταντάμης κατηγορεί τη Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Πιερίας πως δεν τον στήριξε προεκλογικά. Θα λησμονεί μάλλον ότι έλαβε επίσημη στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ύστερα από προσωπικό του αίτημα. Προφανώς αναζητάει με το κόμμα ή με τα κόμματα μία σχέση αλά καρτ, στην οποία, όταν προσδοκά πολιτικό όφελος τα κόμματα είναι για αυτόν δημοκρατικοί θεσμοί, όταν όμως αυτά του ασκούν κριτική μετατρέπονται αίφνης σε σκοτεινούς μηχανισμούς που απεργάζονται το κακό του.

Τσουβαλιάζει πρόσωπα και αποφάσεις συλλογικών οργάνων, ως γραμμή άμυνας, σε μία προσπάθεια να αποφύγει την πολιτικά επώδυνη για αυτόν διαδικασία της λογοδοσίας που αποτελεί θεσμική του υποχρέωση και υπαγορεύεται από την Δημοκρατική Αρχή. Αυτή η στάση του απέναντι σε ένα πολιτικό χώρο που τον στήριξε, μας θυμίζει τη ρήση "ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος".

Από την άλλη η υιοθέτηση από μέρους του της θεωρίας περί πέμπτης φάλαγγας, απευθυνόμενος στη Νομαρχιακή Επιτροπή και συλλήβδην σε όλα τα μέλη της, πέρα από προσβλητική είναι και προκλητική.

Η απάντηση μας είναι, πως οι πραγματικοί πεμπτοφαλαγγίτες είναι αυτοί που βάζουν πλάτη άνευ όρων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας με αντάλλαγμα θέσεις εξουσίας. Αυτοί που στην θεωρία και στα λόγια τα μεγάλα επικαλούνται τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας αλλά όταν αυτές εξόφθαλμα παραβιάζονται από την διοίκησή τους υβρίζουν αντί να λογοδοτήσουν, αποσιωπούν αντί να ρίξουν φως.

Η Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Πιερίας έθεσε εγκαίρως προ των ευθυνών τους τα μέλη και τα στελέχη της που συμμετέχουν στη Διοίκηση του Δήμου. Δυστυχώς, η πρωτοβουλία μας απαντήθηκε με ύβρεις. Η αντίδραση αυτή μας έχει πλέον πείσει ότι δεν επιθυμούν να απαντήσουν επί της ουσίας των καταγγελιών. Για τελευταία φορά τους καλούμε να αντιδράσουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.